Κατόπιν ...«ανοίγουν» τα στόματα για τη δολοφονία της άτυχης Δώρας


Σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο στην άτυχη Δώρα,  εκπαιδευτικό που δολοφονήθηκε από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της.Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις γύρω από τον χαρακτήρα και το βεβαρυμένο παρελθόν του δράστη- αυτόχειρα, ο οποίος δολοφόνησε την πρώην σύντροφό του επειδή τον χώρισε!

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά από το «σκοτεινό» παρελθόν του δολοφόνου και αυτόχειρα, μέσα από τα οποία αναδεικνύονταν ότι ήταν χειριστικός, εμμονικός και επικίνδυνος.

Όχι μία, αλλά δύο γυναίκες από το παρελθόν του  δολοφόνου της Ντόρας στη Ρόδο είχαν φτάσει στο σημείο να πάνε στην αστυνομία και να τον μηνύσουν επειδή τις χτύπαγε και τις απειλούσε.

Η πρώην σύντροφος του 40χρονου κάλεσε τις γυναίκες που δέχονται βία ή απειλές «να φεύγουν, να φεύγουν αμέσως, και όχι να περιμένουν και να δίνουν ευκαιρίες».

Η «Δημοκρατική της Ρόδου» αποκάλυψε ότι ο 40χρονος είχε επιδείξει επιθετική συμπεριφορά έναντι συντρόφων του και στο παρελθόν.

Στην πρώην σύζυγό του, ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα. Μάλιστα, ενώ βρισκόταν σε διάσταση μαζί του, είχε προσφύγει στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευόταν να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Η πρώην σύζυγός του είχε περιγράψει στα δικόγραφα περιστατικά βίας και απειλών εις βάρος της που ακολούθησαν, ενώ υποστήριξε ότι την εκβίασε. Υποστηρίζει ακόμη ότι σε μια περίσταση, με την απειλή όπλου, την απήγαγε και την έβαλε να οδηγεί το αυτοκίνητό της, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, με την κάννη του όπλου να τη σημαδεύει.

Το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της Δώρας αποκαλύπτει την εξαιρετικά προβληματική σχέση της κοπέλας με τον 40χρονο, αφού συχνά εξομολογούνταν το φόβο που αισθανόταν για τον πρώην σύντροφό της και το ενδεχόμενο να της κάνει κακό.

«Τον γνώρισα, δυστυχώς, μία φορά στο σπίτι που είχαν νοικιάσει. Όταν έμειναν μαζί, αυτός άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ περίεργες. Τότε πήγα εγώ και τη βρήκα στο σπίτι να μου το δείξει, γιατί είχε χαρεί» είπε, μεταξύ άλλων, η ξαδέρφη της Δώρας, Μαρία.  

«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», ανέφερε με τρεμάμενη φωνή, ενώ επέρριψε ευθύνες σε άτομα που γνώριζαν τον δράστη, καθώς, όπως τόνισε, «όλοι γνώριζαν, αλλά έκαναν τα στραβά μάτια». «Όταν το συνειδητοποίησα, σταμάτησα στη μέση του δρόμου και λέω αυτός είναι, ήμουν σίγουρη».

Η άτυχη Δώρα είχε εξομολογηθεί στην οικογένεια και τους φίλους της τον φόβο που βίωνε στο πλευρό του πρώην συντρόφου της και όταν χώρισε είπε σε στενή της φίλη: «Γλίτωσα, ευτυχώς χώρισα».

newsbreak.gr