Δεν υπάρχουν εμπόδια για την Κλαίρη Κατσαρή πρόεδρο του Οξυλίθου ...μόνο δουλειά !Της βάζουν δύσκολα κι εκείνη επιβεβαιώνει συνεχώς την δύναμη που κρύβει η  εργατικότητα και η  μεθοδικότητα, αρετές τις οποίες η κα Κατσαρή έχει ως γνώμονα σε κάθε της ενέργεια. Σταθερή στις αξίες της, η Πρόεδρος του Οξυλίθου Κύμης, συνεχίζει ακάθεκτη το σπουδαίο έργο της, στον όμορφο αλλά παραγκωνισμένο  από την δημοτική αρχή,  τόπο της. 


Η αλήθεια είναι πως ο βαθμός δυσκολίας που αντιμετωπίζει η πρόεδρος είναι πρωτόγνωρος κι εξαιρετικά αυξημένος, σύμφωνα με τα γεγονότα και με αποκορύφωμα το τελευταίο Τοπικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου. Όχι μόνο δεν υπάρχει συνεργασία και σύμπνοια με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Κύμης κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου αλλά αντιθέτως δέχεται "ψυχρό πόλεμο" ώστε  να εξαναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση της, όπως η ίδια καταγγέλλει. 
Είναι οφθαλμοφανές  πως οι ανάγκες της κοινότητας και των δημοτών μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από τις πολιτικές διαφορές για τον αντιδήμαρχο κ. Θεοδώρου, αφού ως γνωστό μέχρι σήμερα αρνείται να "αποδεχτεί" την κα Κατσαρή, η οποία ήταν υποψήφια με το αντίπαλο δέος του, στις εκλογές που την ανέδειξαν πρόεδρο.


Εκ του νου άνευ τα όσα διαδραματίστηκαν στην εν λόγω συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου, σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια από την δημοτική αρχή να αποκαθηλώσουν την πρόεδρο όπως η ίδια εισέπραξε και περιέγραψε αναλυτικά, αναφέροντας:

Στις 14 Σεπτεμβρίου συγκλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση το συμβούλιο της Κοινότητας.
Παρόντες και οι 5 Σύμβουλοι, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου, τον οποίο είχα καλέσει και με τη παρουσία γραμματέως που είχα αιτηθεί.
Ένα συμβούλιο δια ζώσης με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19.
Ένα συμβούλιο που θα περίμενε κανείς και αυτό είναι το φυσιολογικό γιατί είναι ο σκοπός του Συμβουλίου, να συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα του χωριού, να προταθούν λύσεις και προτεραιότητες, από τους Συμβούλους", και ο Αντιδήμαρχος να απαντήσει στα ερωτήματα μου για την αδιαφορία του για το χωριό μας.
Αντί όλων αυτών οι Σύμβουλοι, Τριανταφύλλου, Καρτελιάς και Ανδρέου, οι" σωτήρες" του Οξυλίθου μόνο τα προβλήματα δεν τους ενδιέφεραν.
Ήρθαν στο Συμβούλιο και για άλλη μια φορά το μετέτρεψαν σε αρένα και με τις ευλογίες του Αντιδήμαρχου κ. Θεοδώρου που το απολάμβανε για άλλη μια φορά.
Για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα του χωριού είναι η Πρόεδρος. Τέσσερις ώρες αναλωθήκαν μαζί μου, αυτό είναι το πρόβλημά τους.
Για όλα τα προβλήματα φταίει η Πρόεδρος και όχι η ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής.
Για αυτό να τη καθαιρέσουμε ή να παραιτηθεί.
Και ο Αντιδήμαρχος θεατής σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου.
Ήρθε και έκανε πράξη για άλλη μια φορά το "διαιρεί και βασίλευε". Ένας Αντιδήμαρχος κατώτερος των περιστάσεων.
Καμία κουβέντα για τα προβλήματα.
Ήρθε και για να κάνει "ανασχηματισμό" όπως είπε του Συμβουλίου, και πρότεινε αρμοδιότητες στους Συμβούλους τη στιγμή που δεν είναι αρμόδιος.
Δεν έχω παράπονο κάτι έδωσε και σε μένα! . Αν μπορούσε θα μου έπαιρνε και το τίτλο.
Μου κούνησε το δάχτυλο πως αν δεν αλλάξω τακτική ο Οξύλιθος δεν θα δει κανένα έργο.
Μάλιστα μου έκανε γνωστό και πως θα βγει ο Πρόεδρος τις επόμενες εκλογές για να έχω το νου μου.
Καμία κουβέντα για συνένεση του Συμβουλίου. Καμία κουβέντα για ομόνοια.
Και όχι μόνο αυτό στη προσπάθεια του να κατηγορήσει πάλι εμένα και κάποιο άλλο πρόσωπο προέβη σε κουτσομπολιό βγάζοντας στη φόρα εσωτερικά γεγονότα αλλού φορέα τη στιγμή που δεν αφορούσαν το Συμβούλιο και κανέναν. Ούτε τους αιρετούς που συνεργάζεται και είναι δίπλα στην Ενότητα του και στη Δημοτική αρχή δεν σέβεται. Ούτε τα θεσμικά πρόσωπα σέβεται.
Η παράνοια και η μικροπρέπεια σε όλο της το μεγαλείο.
Στο τέλος του Συμβουλίου, ο διχασμός και η πόλωση αποφασίστηκαν "κατά πλειοψηφία."

Παρόλα αυτά η πρόεδρος κα Κατσαρή  συνεχίζει ανεπηρέαστη το δύσκολο έργο της αφού οι ελλείψεις στην καθαριότητα, στην υδροδότηση αλλά και στην οδοποιία είναι τεράστιες κι επικίνδυνες. 


Με τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΑ, κ. Βασίλη Στρουμπούλη ενημέρωσε για τα αιτήματα της Κοινότητας που δεν έχουν υλοποιηθεί, και για το πολύ σημαντικό που είναι οι καθαρισμοί των δεξαμενών ύδρευσης όπου ο ηλεκτρολόγος του Δήμου βρισκόταν σε άδεια και οι δεξαμενές ύδρευσης παρέμεναν ακαθάριστες.
Σε άψογη συνεργασία με τον κ. Στρουμπούλη διευθετήθηκε το αίτημα της προέδρου για την ανάλυση του νερού της πηγής του Κλιματαρίου και της πηγής στα Πλατανάκια που φτάνει στη βρύση της δεξαμενής του δημοτικού σχολείου. Αξίζει να τονίσουμε ότι βάση της νομοθεσίας επειδή το νερό αυτών των πηγών δεν περνά από δίκτυο, η ΔΕΥΑΚΑ δεν οφείλει να προβεί στις καθιερωμένες αναλύσεις, όμως ο Διευθυντής κ. Στρουμπούλης ανταποκρίθηκε θετικά κι έτσι πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη χλωρίωση στη δεξαμενή του σχολείου, και πάρθηκαν από την εταιρεία δείγματα του νερού των πηγών προς ανάλυση.Καθημερινός είναι ο αγώνας της Προέδρου και για τον εξαιρετικά σημαντικό για την δημόσια υγεία, τομέα της καθαριότητας.
Οι άδειες των συμβασιούχων εργαζομένων σύμφωνα με τον αρμόδιο του εργοταξίου στο Μεντούλι, είναι υπεύθυνες για το χάλι που επικρατεί έξω από τους κάδους απορριμμάτων στην κοινότητα Οξυλίθου, όπως ενημερώθηκε και περιγράφει η κα Κατσαρή.


Τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στην οδοποιία προσπαθεί να επιλύσει με κάθε δυνατή λύση η πρόεδρος.
Ένας δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία προς Πλατάνα, Παραλία Κύμης και Κύμη, από όπου περνούν και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με μαθητές, έχει υποστεί σοβαρή καθίζηση σε ένα τμήμα του.
Πρόκειται για το Παλιό Επαρχιακό δίκτυο Οξύλιθος-Πλατάνα, το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού και στα διοικητικά όρια της Πλατάνας. Για την συντήρηση του δρόμου αυτού σύμφωνα με την κα Κατσαρή φρόντιζε από ενδιαφέρον, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης και νυν Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός. Αποτελεί όμως αρμοδιότητα του Δήμου και αυτή τη φορά η Περιφέρεια παρέπεμψε την Πρόεδρο στο Δήμο.

Μόνο μέλημα της Προέδρου είναι η συνεχή δουλειά κι όπως σχολιάζουν οι συγχωριανοί κι όσοι γνωρίζουν την "Πρόεδρο Κλαίρη Κατσαρή" για την εργατικότητα της ..." Στρώνει σωστά και στέρεα τον δρόμο για τις επόμενες εκλογές χωρίς να χάνει πολύτιμο χρόνο σε πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των δημοτών"