Πρόεδρος Ανδρωνιάνων, Γ. Κωτσής : "Μετά από πολύ αγώνα καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό το σχολείο στο χωριό μας"

Το νηπιαγωγείο των Ανδρωνιάνων κινδύνευσε να μπει σε αναστολή τη φετινή σχολική χρονιά λόγω έλλειψης μαθητικού δυναμικού. Ένα φαινόμενο που το βλέπουμε να συμβαίνει πλέον στα περισσότερα χωριά, των οποίων οι κάτοικοι,  όπως είναι φυσικό, αντιδρούν στο κλείσιμο σχολικών τους μονάδων. Είναι μια αναμενόμενη συνέπεια που επιφέρει η υπογεννητικότητα και τα προβλήματα των νέων ζευγαριών να συνεχίσουν την ζωή τους στις μικρές κοινότητες. Για το νηπιαγωγείο των  Ανδρωνιάνων δόθηκε σκληρός αγώνας ώστε να λειτουργήσει αυτή τη σχολική περίοδο,  2021-22.  

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ανδρωνιάνων  κ. Γεώργιος Κωτσής αφού ευχήθηκε στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς Καλή Σχολική Χρονιά μετά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, σχολίασε  : 

" Μετά από πολύ αγώνα χωρίς φανφάρες και πολλά λόγια με τους κατάλληλους ανθρώπους καταφέραμε να κρατήσουμε ανοιχτό το σχολείο στο χωριό μας. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Χρήστο Σαμαρά θα επιστρέψει ο εξοπλισμός του σχολείου μας και με την νηπιαγωγό μας Κατερίνα Κυπραίου, ξεκινάμε κανονικά την νέα σχολική χρονιά."

Τέλος ο κ. Κωτσής εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του προς κάποιες ενέργειες επισήμανε :
" Θα ήθελα να πω σε κάποιους που το παίζουν σωτήρες σήμερα ενώ δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το νηπιαγωγείο Ανδρωνιάνων ότι η Επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες ενώ η αποτυχία είναι πάντα ορφανή..."