Σκληρό Τελεσίγραφο από τον Άγιο Λουκά για την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου - Δηλώσεις Προέδρου Γιάννη Ξύγγη


Τρέχουν και δεν φτάνουν στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για να καταφέρουν να διαχειριστούν το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί έπειτα από την δημοσίευση του ΦΕΚ που καταργεί, υποβαθμίζει ή συγχωνεύει σχολικές μονάδες. 


Οι τραγικές παραλήψεις και η ασυνεννοησία δημιούργησαν αξεπέραστα  προβλήματα, τα οποία έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις ενώ από όλες τις πλευρές οι δημοτικοί σύμβουλοι κι όχι μόνο, εμφανίζονται εξοργισμένοι αφού ουσιαστικά το θέμα απέκτησε ενδιαφέρον "Κατόπιν εορτής".
Στην κορυφή του παγόβουνου αυτή τη στιγμή, βρίσκεται η κατάργηση, -σύμφωνα με το ΦΕΚ-  του νηπιαγωγείου του Αγίου Ιωάννη, καθώς το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου την μεταστέγαση του νηπιαγωγείου του Αγίου Λουκά, στο κτίριο του νηπιαγωγείου του Αγίου Ιωάννη και παράλληλα να γίνουν οι ενέργειες για τη μετονομασία του νηπιαγωγείου του Αγίου Λουκά, σε νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη, μέσα από νόμιμες διαδικασίες. Δηλαδή ουσιαστικά, η κοινότητα Αγίου Ιωάννη, ζητά από τον δήμο να πάρει απόφαση για την κατάργηση του νηπιαγωγείου του Αγίου Λουκά.
Σε διαφορετική περίπτωση η τοπική κοινότητα του Αγίου Ιωάννη διεκδικεί την επαναλειτουργία του νηπιαγωγείου του Αγίου Ιωάννη.


Έντονα διχασμένες φαίνονται οι τοπικές κοινωνίες των δύο κοινοτήτων αφού όπως μας τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Λουκά, κ. Γιάννης Ξύγγης :

"Το νηπιαγωγείο του Αγίου Λουκά, το οποίο βάση ΦΕΚ, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά, ξαφνικά βρίσκεται στο στόχαστρο. Είναι φύση αδύνατο, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, μία κοινότητα να υποχωρήσει και να αφήσει να καταργηθεί το νηπιαγωγείο της με 11 παιδιά, για να το παραχωρήσει σε γειτονική κοινότητα με 2 παιδιά.
Το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Λουκά και οι κάτοικοι σύσσωμοι και ανένδοτοι, απαιτούν να εφαρμοστεί το ΦΕΚ, διότι διαφορετικά θα κινηθούμε νομικά εναντίον παντός υπεύθυνου.
Είναι αδιανόητο να εισηγείται το τοπικό συμβούλιο του Αγίου Ιωάννη στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, να καταργηθεί το νηπιαγωγείο του Αγίου Λουκά, εν αγνοία του τοπικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Λουκά."
Έχουν γίνει ήδη άλλα τρία συμβούλια γι αυτό το θέμα. Οι  δημοτικοί σύμβουλοι πλην του κου Σαμαρά και της κας Θαλασσινού -στο πρώτο συμβούλιο-, είχαν καταψηφίσει την πρόταση της Σχολικής Επιτροπής του δήμου, την οποία εισηγήθηκε ο κ. Σαμαράς, για να μεταστεγαστεί το νηπιαγωγείο του Αγίου Λουκά στον Άγιο Ιωάννη, με την ανοχή μας και χωρίς βέβαια να αλλαχθεί η ονομασία. Μάλιστα τότε ο κ. Πιλάτης, είχε ζητήσει να αποσυρθεί αυτό το θέμα συζήτησης από το δημοτικό συμβούλιο. 
 Το νέο, σημερινό συμβούλιο για ποιο λόγο συγκαλείται; "

Τέλος ο Πρόεδρος κ. Ξύγγης επισήμανε : 

"Αναμένουμε τις εξελίξεις του δημοτικού συμβουλίου σήμερα  και αύριο την πρόσκληση από τον δήμαρχο κ. Μπουραντά και τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κ. Σαμαρά για να μας ενημερώσουν επίσημα. Μετά θα ενεργήσουμε ανάλογα.  Ο Άγιος Λουκάς έχει αρκετά παιδιά που εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία, του σχολείου του και του νηπιαγωγείου του και δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσει κανείς για εμάς,  χωρίς εμάς"