Ο Φ. Σπανός και ο Γ. Κελαϊδίτης υποδέχθηκαν την Υφυπουργό Εξωτερικών Σλοβακίας Ingrid BrockováΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης υποδέχθηκαν σήμερα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στο διοικητήριο της Π.Ε. Εύβοιας την Υφυπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Ingrid Brocková, την Πρέσβειρα Iveta Hricova και συνεργάτες τους.


Η εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό μετά την πυρκαγιά της βόρειας Εύβοιας και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρίστησε καταρχάς την Υφυπουργό για την ουσιαστική βοήθεια στην αντιμετώπιση του καταστροφικού φαινομένου με την αποστολή ισχυρής πυροσβεστικής δύναμης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα, όπως η παγκόσμια υγειονομική κρίση και οι επιπτώσεις στην Οικονομία, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για την προώθηση αγροδιατροφικών προϊόντων και την προσέλκυση τουριστών με αμοιβαίο όφελος.

Ακολούθησε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και η δέσμευση της ενθάρρυνσης της συνεργασίας Περιφερειών της Σλοβακίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους άξονες που συζητήθηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε:

«Η Σλοβακία ήταν από τις χώρες που στάθηκαν στο πλευρό μας με πολυμελή πυροσβεστική δύναμη. Είχα σήμερα την ευκαιρία να προσκαλέσω τους πυροσβέστες, μέσω της υφυπουργού, να επιστρέψουν στη βόρεια Εύβοια ως τουρίστες, για να διαπιστώσουν ότι η ομορφιά του τόπου μας είναι ανεξάντλητη.

»Στις συζητήσεις που είχαμε με την κ. Υφυπουργό, αναδείξαμε πεδία και δυνατότητες κοινών δράσεων και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε πιο εντατικά για την προώθηση του τουριστικού και αγροδιατροφικού προϊόντος της Στερεάς Ελλάδας στη Σλοβακία»