Χαρά και περηφάνεια σκόρπισαν οι κολυμβητές του ΝΟΑ - Εντυπωσίασε ο junior Νίκος Μέξης

Λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει ... και ο Νικόλας Μέξης το επιβεβαιώνει. Όσοι ζουν στο Αλιβέρι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γνωρίζουν πως ο 12χρονος Νικόλας κουβαλάει ένα ονοματεπώνυμο που έχει καταγράψει έντονη ιστορία στους αθλητικούς χώρους και στα κοινωνικά δρώμενα, το οποίο κληρονόμησε από τον αείμνηστο παππού του Νίκο Μέξη που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.


Ο junior Νίκος Μέξης είναι ο μικρότερος της οικογένειας Μέξη, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα. Ο 12χρονος αγαπά ιδιαίτερα την κολύμβηση και δεν σταματάει τις προπονήσεις του το χειμώνα που αναστέλλονται οι δραστηριότητες του Ομίλου. Συνεχίζει με ζήλο να προπονείται στο κολυμβητήριο της Χαλκίδας ενώ συμμετέχει και εκπροσωπεί τον ΝΟ Αλιβέριου σε πολλές διοργανώσεις αγώνων κολύμβησης. Δίπλα του πάντα συνοδοιπόροι οι γονείς του Γεωργία και Δημήτρης και ο προπονητής του Ξενοφώντας Τζωτζόκος.

Στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Συλλόγων που προπονούνται στη θάλασσα, το οποίο για το 2021 πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ο Νικόλας Μέξης με σπουδαίες επιδόσεις, που μπορούσαν να διακρίνουν κι οι απλοί θεατές που δεν κρατούσαν χρονόμετρο, κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του βάθρου των νικητών 3 φορές για να παραλάβει τα χρυσά ατομικά μετάλλια του και άλλες τέσσερις φορές επιπλέον με τους συναθλητές του που συμμετείχαν σε ομαδικά αγωνίσματα, κερδίζοντας 3 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο σκορπίζοντας χαρά και υπερηφάνεια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΝΟΑ που σημείωσαν πολλές επιτυχίες, στις οικογένειές τους, στους προπονητές τους, σε ολόκληρη την αποστολή και τους φίλους που παρακολούθησαν από την τηλεόραση τους αγώνες.

Το μυστικό της ιδιαίτερης επιτυχίας του Νικόλα Μέξη , εκτός από την αφοσίωσή του στην κολύμβηση, φαίνεται να είναι και η επιμέλεια του στις προπονήσεις του.

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν για τον Πρόεδρο Προκόπη Αλέξη η συμμετοχή του γιού του Σταμάτη, ο οποίος φέρει το όνομα του αείμνηστου Προέδρου του ΝΟΑ επί σειρά ετών (1979- 2008) Σταμάτη Αλέξη.
Ο 14χρονος Σταμάτης Αλέξης συμμετείχε για πρώτη φορά σε παμπεριφερειακό πρωτάθλημα κολύμβησης και η προσφώνηση του ονόματός του μέσα στο κολυμβητήριο έφερε ιδιαίτερη συγκίνηση σε όσους γνώριζαν τον παππού του, ο οποίος άφησε ένα ανεξίτηλο στίγμα με την αγάπη του για το ΝΟΑ.
Στην κατηγορία Ανδρών-Γυναικών η 22χρονη Νικολέτα Αγγελέτου πήρε μετάλλιο και στα τρία αγωνίσματα που συμμετείχε. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμη η Χριστίνα-Λυγερή Αγγελέτου , η Κωνσταντίνα Μπαϊρακτάρη και η Αθηνά Λεμπέση, ενώ από τους άνδρες "χρυσός" αναδείχθηκε ο Δημήτρης Γλάρος που κέρδισε τη 2η θέση στα 100m πεταλούδα.
Ακόμη 2ος στα 50m πεταλούδα αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Θεωδωρακόπουλος και την 3η θέση πήραν ο Κώστας Καραγιάννης, ο Παναγιώτης Ζωντός και ο Γιώργος Καρατζάς.

Αγωνίστηκαν δίνοντας βαθμούς στον Όμιλο τους, η Ευαγγελία Ζούμπερη, Καλλιόπη-Ελένη Ζαχαριά, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Βαγγέλης Κάλφας, Αριστείδης Πολύχρονος και Δημήτρης Σκοντόβολος.
Τρεις πρώτες νίκες κατάφερε η Δήμητρα Ζούμπερη στην κατηγορία Νεανίδων, στα 50m και 100m πρόσθιο καθώς και στα 50m πεταλούδα όπου συναγωνίστηκε με την συναθλήτριά της Κωνσταντίνα Κούκη, η οποία κατέκτησε την πρωτιά σε άλλα δύο αγωνίσματα 50m και 100m ύπτιο, ενώ στο βάθρο ανέβηκε η τρίτη νεάνιδα του ΝΟΑ με τρεις δεύτερες θέσεις στα 50m ύπτιο, 50m πρόσθιο,100m ελεύθερο Νικολέτα Στουπή.

Στους έφηβους ο 18χρονος Κυριάκος Καρβουνιάρης με δύο πρωτιές στα 50 και 100 πεταλούδα, ενώ δεύτερος στα 100 πρόσθιο, με δύο πρώτες νίκες τον ακολούθησε και ο συναθλητής του Δημήτρης Ρεβύθης στα 50m και 100m ύπτιο. Πρωτιές πέτυχαν ακόμη ο Νίκος Σπανός, ο Βαγγέλης Φρυγανιώτης, και ο Γιάννης Πολύχρονος και δύο δεύτερες ο Βασίλης Αγγελέτος.
Στις μικρές κατηγορίες από τα κορίτσια του ΝΟΑ , ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου οι Μαρία Μπάνου, Ηλιάννα Μάλλιου, Δήμητρα-Κωνσταντίνα Αγγελέτου και η Αγγελική Ξύγγη.

Κέρδισαν θέση στην πρώτη τριάδα οι : Κατερίνα Μπόκαρη, Έστερ Ισμαϊλάνι, Ευαγγελία Στουπή, Λυδία Κουκάκη, Μαρία Καραγιάννη, Βασιλική Κακλαμάνου και Χαραλαμπία Καρβουνιάρη.
Αγωνίστηκαν δίνοντας βαθμούς στον όμιλο τους και οι: Λεντιάνα Ισμαϊλάνι, Χριστούλα Βογιατζή, Νίκη Καλόγηρου, Κατερίνα Γανωτή, Μαριτίνα Πετράκη, Κριστίνα Ντάμα και Κατερίνα Σπανού.

Στα αγόρια μία πρωτιά πέτυχε ο Τηλέμαχος Μπάστας στα 100m πεταλούδα και δύο δεύτερες θέσεις 50m πεταλουδα και 100m ελεύθερο.
Επίσης στο βάθρο ανέβηκαν οι:
Μιχάλης Κόρμπας, Κώστας Λεμπέσης, Νίκος Μπασούκος, Σπύρος Μεγρέμης, Γιάννης Μπόκαρης, Σωτήρης Μπαϊρακτάρης, Νίκος Στρουμπούλης και Σταμάτης Αλέξης.
Βαθμούς στο ΝΟΑ έδωσαν και οι : ο Γιώργος Δημολιάνης και ο Μάριος Κοτρόζος.

Στις προαγωνιστικές κατηγορίες στο βάθρο ανέβηκαν από τα κορίτσια, η Φωτεινή Κουνέλη με 1 χρυσό, 1 αργυρό κι ένα χάλκινο , η Χριστίνα Καραγιάννη με 1 χρυσό κι ένα αργυρό και η Μαρία Κωτσή με 1 αργυρό και 2 χάλκινα. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμη Σοφία Αγγελέτου,Πηνελόπη Πανταζή,Όλγα Πίπη,Κλαούντια Λάρη, και Έλενα Μπόκαρη.
Επίσης συμμετείχαν κι έδωσαν βαθμούς οι : Βασιλική Δημητρίου, Βασιλική Ηλία, Σταυρούλα Κιούση, Παναγιώτα Γοζαδίνου, Αρετή Χιώτη, Σοφία Λάμπρου.

Στις προαγωνιστικές κατηγορίες στο βάθρο ανέβηκαν από τα αγόρια, εκτός από τον Νικόλα Μέξη που αναφερθήκαμε ο Παναγιώτης Πάλλης κέρδισε 1 πρώτη θέση στα 50m πεταλούδα και μία δεύτερη θέση. Ο Άγγελος Μπάστας κέρδισε δύο δεύτερες και μία τρίτη νίκη.

Συμμετείχαν επίσης οι: Γιώργος Κόλιας, Νίκος Καλλιανός, Γιώργος Τσιακμάκης, Νίκος Χαλδούπης , Στράτος Γανωτής και Αλέξανδρος Αλέξης.

Ο ΝΟ Αλιβερίου κατάφερε κι εφέτος με προπονητές τον Κωνσταντίνο Αγγελέτο και τον Γιώργο Στουπή, να κυριαρχήσει στο Πρωτάθλημα Συλλόγων θαλάσσης, ανεβαίνοντας 100φορές στο βάθρο των νικητών οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του με

28 ΧΡΥΣΑ ατομικά, 4 ΧΡΥΣΑ σκυταλοδρομίες 31 ΑΡΓΥΡA ατομικά, 1 ΧΡΥΣΟ σκυταλοδρομίες και 32 ΧΑΛΚΙΝΑ ατομικά, 4 ΧΑΛΚΙΝΑ σκυταλοδρομίες. Ο ΝΟΑ κρατώντας την παράδοση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα κατέκτησε τα 7 κύπελλα από τα 9, στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Νεανίδων, Γενική Εφήβων-Νεανίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων, Παίδων-Κορασίδων και Γενική κατηγοριών (ΠΠ-ΠΚ-Παίδων-Κορασίδων). Αφήνοντας στη δεύτερη θέση, τον Πρωτέα Ζακύνθου, ο οποίος κατάφερε να κυριαρχήσει στις κατηγορίες : Γυναίκες και Γενική Ανδρών-Γυναικών, παίρνοντας 2 κύπελλα.