28 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο «Μένουμε όρθιοι» Μεγάλη συναυλία για τους πρωτοετείς φοιτητές της Βόρειας ΕύβοιαςΜε πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά, όταν ακόμα η φωτιά κατέκαιγε τον Δήμο μας, υπήρξε επαφή με τον φίλο του και γνωστό καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης συναυλίας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης στήριξε από την πρώτη στιγμή αυτή την έμπνευση - ιδέα του Δημάρχου. Άλλωστε και το Moto «Μένουμε όρθιοι», ήταν μία έμπνευση του Δημάρχου από τις τελευταίες μέρες της πυρκαγιάς.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς ήλθε σε επαφή με πολλούς από τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην συναυλία και με την Ομοσπονδία Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Ακολούθησε η στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία και παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Όταν σχεδόν είχε οριστικοποιηθεί η πραγμάτωση της ιδέας για την συναυλία, ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς ενημέρωσε και τον Δήμαρχο του όμορου Δήμου Γιώργο Τσαπουρνιώτη ο οποίος εξέφρασε από την πρώτη ώρα την σύμφωνη γνώμη του.
Εξ άλλου, πολλές φορές ο Γιάννης Κοντζιάς έχει δηλώσει πως οι δύο Δήμοι πρέπει να συμπορεύονται, αλληλέγγυοι, για την ανασυγκρότηση του τόπου.
Η ιδέα λοιπόν έγινε πραγματικότητα και στις 28 Σεπτεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συναυλία με στόχο της συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν σε υποτροφίες των πρωτοετών φοιτητών από τα πυρόπληκτα χωριά των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας.