ΑΛΙΒΕΡΙ -Κατερίνα Παπουτσή : "Επικίνδυνη κι απαράδεκτη κατάσταση, χρήζει άμεσης παρέμβασης πριν θρηνήσουμε θύματα"


Η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Αλιβερίου κα Κατερίνα  Παπουτσή από την δημοτική παράταξη  "Λαϊκή Συσπείρωση" σχολιάζει γνωστά σημεία της περιοχής του Αλιβερίου τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα τα τελευταία χρόνια και  αποτελούν ορατό  κίνδυνο κάθε ημέρα και κάθε νύχτα για τους περαστικούς οι οποίοι είναι πάρα πολλοί πεζοί αλλά και με οχήματα χειμώνα και καλοκαίρι. 

Η κα Κατερίνα  Παπουτσή αναφέρει στο σχόλιο της :

Οκτώβριος 2021. Αρχές της τρίτης δεκαετίας του 21ου αιώνα...

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δημοτικούς δρόμους μίας νέας περιοχής του δήμου Αλιβερίου, κοντά στο 2ο Δημοτικό, περιοχής που χτίζεται χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, και μόλις λίγα βήματα πριν τον περιφερειακό, οι μεγαλύτεροι μπορούμε να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια... λασπουριά, λακούβες και τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Ακόμα πιο σοβαρό το πρόβλημα στη γέφυρα στον παραθαλάσσιο δρόμο του Κάμπου

Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες με την αύξηση του ύψους των υδάτων ήταν ορατός ο κίνδυνος για πεζούς, αυτοκίνητα και φορτηγά.

Την ίδια στιγμή το χρήμα ρέει με τη σέσουλα για τους ενεργειακούς ομίλους, το Ταμείο ανάκαμψης δεν προλαβαίνει να σκορπίσει δισεκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους για μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στα έργα οδοποιίας στις υποδομές στα στοιχειώδη για αντιπλημμυρική προστασία που ο λαός μας θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά κάθε δημόσιο έργο μιας και αυτό θα ανατεθεί σε ιδιώτες. Άλλωστε οι κρατικές τεχνικές υπηρεσίες είναι σκόπιμα τραγικά υποστελεχωμένες.

Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη μηχανικών προκειμένου να επιβλέψουν ακόμα και τα πιο απλά έργα στα χωριά του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

 Έτσι κάθε κοινότητα πρέπει να εξασφαλίζει ένα μηχανικό ανάμεσα στους εκλεγμένους της για να μπορεί να επιβλέπει εργολαβικές εργασίες!! Λες και ζητήσαμε την ψήφο του λαού για να γίνουμε μηχανικοί στη θέση των ανύπαρκτων μηχανικών για να προσφέρουμε τσάμπα εργασία προκειμένου να κρύβονται οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο δήμο μας όπως και σε όλους τους δήμους της χώρας!

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για την ασφαλτόστρωση των δημοτικών δρόμων.

Να διεκδικήσει πόρους από το κράτος και την περιφέρεια.

Να αναστηλωθεί η γέφυρα στον παραθαλάσσιο δρόμο του Kάμπου που  καταλήγει στον Κάραβο

Είναι επικίνδυνη και απαράδεκτη η κατάσταση και χρήζει άμεσης παρέμβασης πριν θρηνήσουμε θύματα η εικόνα εγκατάλειψης είναι εμφανής σε έναν δρόμο το οποίον διασχίζουν χειμώνα-καλοκαίρι, λουόμενοι περιπατητές κάτοικοι περιοχής, ενώ τον διασχίζουν ποδήλατα μηχανές αυτοκίνητα και βαρέα οχήματα, εδώ και χρόνια παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές με το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαίνει από το δήμο στην περιφέρεια και να επιστρέφει.