Αντιδήμαρχος Σωτήριος Πανουργιάς : "Τεράστιες οι καταστροφές στα Βασιλικά με την πρώτη όχι πολύ ισχυρή κακοκαιρία" [ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ]
"Δεν ήταν πολύ δυνατή η βροχή κι όμως οι καταστροφές και ο κίνδυνος πήραν  τεράστιες διαστάσεις στα Βασιλικά. Η κατάσταση είναι απελπιστική με την πρώτη κιόλας κακοκαιρία στα μέσα του φθινοπώρου. Και τα τρία ρέματα στα Βασιλικά  είχαν καθαριστεί από τα καμένα δέντρα και τα φερτά  στοιχεία κι όμως ο όγκος του νερού ξεπέρασε την χωρητικότητα τους με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να πλημμυρίσουν τρεις επιχειρήσεις, τα υπόγεια και τα ισόγεια πολλών κατοικιών. 
Το κεντρικό οδικό δίκτυο είναι σε καλή κατάσταση εάν και σε πολλά σημεία έχει υποστεί σοβαρές διαβρώσεις. 
Οι κοινοτικοί δρόμοι όμως έχουν υποστεί πολύ σοβαρότερες καταστροφές και κάποια σημεία είναι απροσπέλαστα." ανέφερε στο eviaxpress.gr ο κ. Σωτήριος Πανουργιάς, αντιδήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού για την κατάσταση που επικρατεί στα Βασιλικά της Βόρειας Εύβοιας, μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ξημερώματα Κυριακής 10 Οκτωβρίου 2021. 
Βράδυ Κυριακής, το σκοτάδι απλώθηκε και πάλι και ρωτώντας τον κ. Πανουργιά πως εξελίχθηκαν  οι εργασίες αποκατάστασης και κατά πόσο η νύχτα που έρχεται βρίσκει τους κατοίκους ήσυχους στα σπίτια τους, επισημαίνει :
 "Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι πια αλλά είναι όλοι στις οικίες  τους καθώς οι ζημιές που υπέστησαν δεν ήταν τόσο εκτεταμένες.  Από τη νύχτα που πέρασε τα μηχανήματα και όλοι οι κάτοικοι, μαζί με τη βοήθεια της Περιφέρειας αγωνιζόμαστε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές. Υπάρχει πάρα πολύ λάσπη ακόμη παντού και από αύριο  και τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε τις εργασίες.  Ο φόβος είναι μεγάλος καθώς δεν έχει έρθει ο χειμώνας ακόμη ."

ΒΙΝΤΕΟ  Βασιλικά Κυριακή 10/10/2021