Δημήτρης Κωνσταντίνου υποψήφιος πρόεδρος ΝΟΔΕ : "Ότι κάνω είναι καταδικασμένο να πετύχει γιατί δεν παύω να προσπαθώ"Δεν χάνει ούτε μία συνεδρίαση του Επιμελητηρίου της Εύβοιας και ας μην έχει κάποια θέση ως εκλεγμένος. Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου είναι ανελλιπώς σε όλα τα συμβούλια του Επιμελητηρίου για να θέτει τα ερωτήματά του και να καταθέτει τις απόψεις του, τις προτάσεις του, τις σκέψεις του και να βοηθά το θεσμό του Επιμελητηρίου.
Στόχος του είναι να δουλεύει για ότι μπορεί να φέρει ανταπόδοση προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό εφαρμόζει και στην επιχείρησή του, έχοντας εταιρική κοινωνική ευθύνη. Για παράδειγμα το 2008 έκανε δωρεά ένα πυροσβεστικό όχημα ISUZU 4X4, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, προκειμένου να συμβάλλει στην προστασία του καταπράσινου πλούτου της Βόρειας Εύβοιας, του οποίου, δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος καταστράφηκε στις φωτιές του περασμένου Αυγούστου.
Και όπως ο ίδιος επισημαίνει με τέτοια οχήματα και έχοντας ένα πυροσβεστικό ταχείας επέμβασης σε κάθε κοινότητα θα μπορεί να προλαμβάνει τη φωτιά στο ξεκίνημα της, πριν εξαπλωθεί και εν συνέχεια χρειάζονται πολλά πτητικά μέσα. Σχετικά με αυτό να σημειώσουμε ότι ο κ. Κωνσταντίνου έκανε πρόταση και στον Κυβερνητικό Υπεύθυνο της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας τον κ. Σταύρο Μπένο σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Βόρεια Εύβοια.

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου έχει μια μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση, στον χώρο του αυτοκινήτου κι έχει επενδύσει στην Εύβοια. Πάντα δραστήριος και με δημιουργικό πνεύμα έχει ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό project "Ανάπτυξη Χαλκίδας" όπου προτείνει την κατασκευή μεγάλου υδατοδρομίου ως κέντρο διελεύσεων προς την Κάρυστο, την Κύμη, την Αιδηψό, την Σκύρο, την Σκιάθο, σε 12 εώς 25 λεπτά διάρκεια ταξιδιού.
Παράλληλα το project προβλέπει τεράστιο πάρκινγκ στην είσοδο της πόλης, με χώρους πολλών ειδών διασκέδασης, αγορές κάθε τύπου, δίνοντας λύση στην αποσυμφόρηση του κέντρου της Χαλκίδας από τα αυτοκίνητα. Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται με μια εκπληκτική μαρίνα όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν 3.000 σκάφη αναψυχής τα οποία αρκετά από αυτά θα τα έχουν μεγιστάνες, τα οποία σε συνδυασμό με τις υπέροχες ακτές που διαθέτει το νησί θα γίνουν ο πιο ελκυστικός πόλος έλξης για τουρισμό από όλο τον κόσμο.
Όλο αυτό το project στοχεύει να αναπτυχθούν οι τουριστικές δυνατότητες της Εύβοιας, με τα 700 χιλιόμετρα ακτογραμμών, που μπορούν να αποφέρουν ασύλληπτη οικονομική ανάπτυξη .
Είναι σπουδαία και ενδιαφέρουσα η πορεία που σημειώνει ο κ. Κωνσταντίνου με πολλές ωφέλιμες δράσεις που προσέφεραν θετικά στην ανάπτυξη της Εύβοιας σε αρκετούς τομείς, όπως για παράδειγμα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ανάβαση Ριτσώνας, πίστα Πέι Δοκού και η πρώτη διοργάνωση του Ράλυ της Κύμης σε άριστη συνεργασία με τον δήμο Κύμης, το οποίο έγινε θεσμός κι έκανε την Κύμη ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αυτή τη διοργάνωση.

Ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου έχει θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ και το eviaxpress.gr του έθεσε τα καίρια ερωτήματα.
Σχετικά με το τι ήταν αυτό που τον έκανε να θέλει να διεκδικήσει τη θέση της προεδρίας στη ΝΟΔΕ, ο κ.Κωνσταντίνου Δημήτρης απάντησε :
Ήμουν μέλος της ΝΟΔΕ τα τελευταία τρία χρόνια, υπεύθυνος των παραγωγικών τομέων (των επιχειρήσεων)
Και ως επιχειρηματίας που έχει ασχοληθεί περισσότερο από 30 χρόνια με το Επιμελητήριο της Εύβοιας, τον Εμπορικό Σύλλογο της Χαλκίδας, τις Ομοσπονδίες, την Ε.Σ.Ε.Ε, και Κ.Ε.Ε.Ε. Επιδίωξα όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορούσα να προσφέρω μέσω της κομματικής οργάνωσης προς τις επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση προς όλους τους πολίτες όλου του νομού, διατηρώντας μία άριστη σχέση με τον απερχόμενο πρόεδρο και καταθέτοντας πάντα σοβαρές προτάσεις . Έτσι λοιπόν φτάνοντας η ώρα των εκλογών μετά από κάποιες παρατάσεις λόγω του κορονοϊού, (χωρίς να το έχω σκοπό) βλέποντας ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον να συνεχίσει ο πρόεδρος ή να συμμετέχουν παλαιότεροι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι αλλά ούτε και νέοι, έκανα πρώτος την αρχή και δήλωσα ότι θα συμμετέχω στην διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΟΔΕ. Το είδα ως πρόκληση και ευκαιρία, γιατί έχω μέσα από την εμπειρία μου πολλά να προσφέρω αλλά και να μπορώ να υποστηρίζω ο ίδιος τις προτάσεις μου στην κομματική οργάνωση μέσα από ένα θεσμικό ρόλο.
Θεωρώ την μεγάλη εμπειρία και τις γνώσεις που διαθέτω σημαντικά εργαλεία τα οποία προσφέρω ανιδιοτελώς και θα τα προσφέρω πάντα είτε με κάποιον τίτλο είτε χωρίς αυτόν, αποκλειστικά για το καλό του νησιού μας, χωρίς να έχω περαιτέρω πολιτικές βλέψεις.

Για τους στόχους που έχει τοποθετήσει ως προτεραιότητα στο πλάνο του για την επόμενη ημέρα που θα εκλεγεί ως νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε :
" Ο στόχος μου είναι μία ΝΟΔΕ πολύ πιο αναβαθμισμένη, με πρόγραμμα να βελτιωθεί ο χώρος και το βασικότερο να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλο τον κόσμο. Θα οριστεί τουλάχιστον ένα άτομο που θα δέχεται όλες τις πληροφορίες οι οποίες θα αξιολογούνται και θα κατευθύνονται προς το κόμμα για να αναλύονται και να στηρίζονται τα προβλήματα. Ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ μέλημα μου θα είναι να συνεχίσω και μετά την εκλογή μου να κάνω εγγραφές ώστε να αυξήσω τα εγγεγραμμένα μέλη, με τα οποία θα ενδυναμώσουμε το κόμμα για να έχουμε περισσότερους ανθρώπους κοντά μας.
Θα αναπτύξω μια σταθερή γέφυρα συνεργασίας με όλους τους φορείς από την Περιφέρεια μέχρι το τελευταίο Σωματείο και ουδέτερα με όλους τους βουλευτές και τους πολιτευτές, όσο αφορά να συζητάμε και να οργανώνουμε όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε για την Εύβοια, με σεβασμό σε μια κοινή προσπάθεια της επίλυσης των προβλημάτων. Στοχεύω όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος από την κομματική οργάνωση σε επίπεδο νομού."

Όσο για το ποια είναι η άποψη του για την Κυβέρνηση και το έργο της ο κ.
Κωνσταντίνου επισήμανε :
" Η κυβέρνηση σύμφωνα με αυτό που βιώνω και βλέπω παρότι, είχε να αντιμετωπίσει τρομερές κακοτυχίες και τόσες κακές συγκυρίες κατάφερε και έκανε πολλούς άθλους. Νιώθω πραγματικά ικανοποιημένος και τυχερός που έχουμε μέσα σε όλο αυτό τον κυκεώνα καταστροφών, πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατάφερε να τα βγάλει σε πέρας με τον τρομερό σκόπελο του κορονοϊού και του εμβολιασμού και συνεχίζει μαζί με όλους τους συνεργάτες του, υπουργούς, βουλευτές και φορείς να στηρίζει την οικονομία και τις επιχειρήσεις. Αντιμετώπισε το μεγάλο ζήτημα των μεταναστών. Ακολουθεί σωστή πολιτική με την Τουρκία. Αναπτύσσει σχέσης φιλίας και συνεργασίας με την Γαλλία την Αμερική που δεν υπήρχαν άλλοτε. Ως Έλληνα πολίτη, αυτή η κυβέρνηση μου εμπνέει μία δυνατή εμπιστοσύνη."

Τι κλίμα επικρατεί στους κόλπους της νομαρχιακής οργάνωσης εν όψη εκλογών του νέου Δ.Σ ΝΟΔΕ

"Με του συνυποψήφιους μου έχω μία άριστη σχέση και πορευόμαστε σε έναν όμορφο δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα άλλωστε είμαι χαρακτήρας που ενώνει και δεν διχάζει.
Με ότι ασχοληθώ είναι καταδικασμένο να πετύχει γιατί όταν προσπαθείς και δουλεύεις δεν μπορείς να αποτύχεις μία τελευταία ερώτηση πολύ σύντομα να μου πείτε πως βλέπετε το κλίμα . Όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε στην εκλογική αναμέτρηση εντείνονται οι προσπάθειες για να προσελκύσει ο καθένας περισσότερους ψηφοφόρους προς την πλευρά του. Το ζήτημα είναι τι στόχους έχει ο καθένας μας και πιο πρόγραμμα να υλοποιήσει και κατά πόσο θα τον εμπιστευτεί ο κόσμος και θα του δώσει τη δυνατότητα και την δύναμη να το υλοποιήσει με την εκλογή του.
Όλα μπορούν να γίνουν, όλα γίνονται το "ΔΕΝ" απορρίπτεται.
Ο καθένας από εμάς υποψήφιος θα πρέπει να προτάξει τις σκέψεις του, τις βλέψεις του, το πρόγραμμα του. Τα μέλη μας, μας ακούνε με ενδιαφέρον και προθυμία να εξετάσουν όλα όσα έχουμε σκοπό να πράξουμε αλλά και πολύ περισσότερο όσα ήδη έχουμε προσφέρει.
Οι γνώσεις και η εμπειρία μας μαρτυρά τον βαθμό των δυνατοτήτων μας. Και τα δείγματα γραφής που έχουν καταγραφεί, καταθέτουμε ως απόδειξη και εισιτήριο για την είσοδο μας σε θεσμικούς ρόλους." ανέφερε στο eviaxpress.gr ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.