Εφιαλτική η νύχτα που πέρασε για το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και Ιστιαίας Αιδηψού


Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε ανελέητα την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια τη νύχτα που πέρασε. " Ήταν ένας αληθινός εφιάλτης χειρότερος και από αυτόν της πύρινης λαίλαπας πριν δυο μήνες" λένε απελπισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής. 

Αγία Άννα,  Αχλάδι, Βασιλικά, Κοτσικιά, Ψαροπούλι, κυρίως το ανατολικό μέτωπο της δημοτικής ενότητας Νηλέως και η κοινότητα Στροφυλιάς, είναι οι περιοχές που κυριολεκτικά έπνιξε ο μεγάλος όγκος βροχής που έπεσε σήμερα τα ξημερώματα Κυριακής 10/10/2021, μετά τις 12:00 και για δυόμιση ώρες περίπου.

Οι άνθρωποι κινδύνευσαν σοβαρά  αλλά ευτυχώς δεν έχει καταγραφεί κάποιος τραυματισμός ή απώλεια. Μέχρι και  αυτή την ώρα υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι, συγκεκριμένα 4 ηλικιωμένοι στην παραλία της Αγίας Άννας οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

"Στην παραλία Κοτσικιά, ο εξοπλισμός καταστημάτων και οικιακά σκεύη σπιτιών έχουν καταλήξει μέσα στη θάλασσα" επισημαίνει ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

 Αμέτρητα τα σπίτια που πλημμύρησαν, σε πολλές περιπτώσεις έσπασαν τοιχία για να φύγει το νερό και να σωθούν οι άνθρωποι. Τα ρυάκια έγιναν ποτάμια ενώ  ποτάμια και ρέματα υπερχείλισαν μπαίνοντας μέσα σε οικίες και μετατρέποντας τα πάντα σε μια απέραντη λίμνη νερού και βέβαια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στο οδικό δίκτυο που έχει κοπεί σε πολλά σημεία. 


Σε πολλά σημεία, επίσης σημειώνονται κατολισθήσεις.  Στο χωριό Αχλάδι μοιάζει σαν να μετακινήθηκε ολόκληρο  το βουνό

"Βιβλική η καταστροφή "  χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Τσαπουρνιώτης . Η πλατεία διαλύθηκε και η παραλία καταστράφηκε  όπως και στην Αγία Άννα.

ΒΙΝΤΕΟ Παραλία Αχλαδίου "ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" 

 

Τα μηχανήματα σε μια τιτάνια μάχη επιχειρούν για την αποκατάσταση των καταστροφών. Η πυροσβεστική όλη τη νύχτα δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς. 

 Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα όπου αναμένονται και χαλαζοπτώσεις.