Εορτασμός του Αγίου Αστερίου στην Άνω Βάθεια [ΦΩΤΟ]Με λαμπρότητα και την τήρηση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Αστερίου στο φερώνυμο περικαλέστατο παρεκκλήσι των Αγίων Αστερίου και Μελίτωνος στην περιοχή της Άνω Βάθειας του Δήμου Ερέτριας.
Την παραμονή της εορτής εσπέρας της 29ης Οκτωβρίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός όπου συμμετείχαν με την κυριαρχική άδεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου οι εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Πρωτοπρεσβύτεροι Χρήστος Παναγιωτόπουλος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη   Σπυρίδων Λόντος, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού και  Πετρος Πετρόπουλος, εφημέριος ιερού παρεκλησίου Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πεδίου του Άρεως, ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας και ο Ιεροδιάκονος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αστέριος Αποστόλου κτήτωρ του ιερού παρεκκλησίου.

Πρίν την απόλυση ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος καθώς επίσης  ο π. Χρήστος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος για την κανονική  άδεια καθώς και ευχήθηκε στον π. Αστέριο.


Εκ μέρους της ενορίας  ο π. Δημήτριος  ευχαρίστησε τους πατέρες για την παρουσια τους και τους ευσεβείς πιστούς για τη συμμετοχη τους και ευχήθηκε στον εορταζοντα  και κτήτορα του παρεκκλησίου Ιεροδιακονο Αστεριο έτη πολλα για τα ονομαστήρια του.

Παρέστησαν στον εσπερινό η Αντιδήμαρχος - Ιατρός  κ. Παναγιώτα Μπούγα - Μπαραμπούτη  με τα μέλη του Εθελοντικού Σώματος Δασοπροστασίας Ευβοίας.


Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου ιερούργησε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης με τον εορτάζοντα Ιεροδιάκονο Αστέριο Αποστόλου με την συμμετοχή των ιεροψαλτών.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Αρτοκλασία και η ευλογία του κολύβου του Αγίου Αστερίου καθώς επίσης ο π. Δημήτριος ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Αστέριο για το ονομαστική εορτή του.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια