Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση... το Καλέντζι με το αίτημα κάλυψης προσφυγής κατά των ανεμογεννητριών από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου - Αντιδράσεις Δ. Θωμά και Α.ΘαλασσινούTo πάλαι ποτέ παιχνίδι του "γύρω-γύρω όλοι" θυμίζει... η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στο αίτημα του Καλεντζίου να αναλάβει ο Δήμος, την προσφυγή κατά της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή.
Σήμερα Δευτέρα 26/10, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή και σύμφωνα με την απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το θέμα που  αφορούσε τον ορισμό δικηγόρου και την προσφυγή του Δήμου ενάντια  στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Καλέντζι .
Έπειτα από την εισήγηση του Δημάρχου κου Μπουραντά, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει,  αφού έχει παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή προσφυγής εκ μέρους του  Δήμου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  να μην οριστεί δικηγόρος και να μην υποβληθεί τέτοια προσφυγή. 

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Δημήτρης Θωμάς Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης και Μέλος Οικονομικής Επιτροπής σήμερα Δευτέρα 25-10-2021, επικοινώνησε με τον κ. Μπάλια, ο οποίος έχει  αναλάβει να ασκήσει την προσφυγή ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Καλέντζι για λογαριασμό των φορέων του χωριού, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι η προθεσμία δεν έχει παρέλθει και ότι ο Δήμος  μπορεί να υποβάλλει σχετική προσφυγή με καταληκτική ημερομηνία την  1/11/2021 εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το θέμα στις 1/7/2021.

Ο κ. Θωμάς άμεσα  απέστειλε νέο αίτημα για άμεση σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής, προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Αθανάσιο Μπουραντά και τους Δημοτικούς Συμβούλους, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αφού έλαβε από τον κ. Μπάλια έγγραφη γνωμοδότησή του,  την οποία παραθέτουμε.


Ο κ. Θωμάς αναφέρει στο αίτημα για Άμεση σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής :

Στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και στο θέμα που  αφορούσε τον ορισμό δικηγόρου για την υποβολή προσφυγής του Δήμου ενάντια  στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Καλέντζι , κατ’ εφαρμογή της πρόσφατης  σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  και ύστερα από τον δικό σας ισχυρισμό-εισήγηση ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει  αφού έχει παρέλθει η προθεσμία για την υποβολή προσφυγής εκ μέρους του  Δήμου, να μην οριστεί δικηγόρος και να μην υποβληθεί τέτοια προσφυγή.  

Ύστερα ωστόσο από επικοινωνία μας με τον κ. Μπάλια, ο οποίος έχει  ασκήσει την προσφυγή ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Καλέντζι για λογαριασμό των φορέων του χωριού, λάβαμε έγγραφη γνωμοδότηση του,  την οποία επισυνάπτουμε, ότι η προθεσμία δεν έχει παρέλθει και ότι ο Δήμος  μπορεί να υποβάλλει σχετική προσφυγή με καταληκτική ημερομηνία την  1/11/2021, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για το θέμα στις 1/7/2021. 

Διευκρινίζει δε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι: «Οποιαδήποτε γνώση της πράξεως  από οποιοδήποτε θεσμικό όργανο εκτός από το δημοτικό συμβούλιο, δεν ασκεί καμία  επιρροή».

Για τον λόγο αυτό ζητάμε να συγκαλέσετε εκτάκτως, αύριο 26/10/2021 ,  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για να συζητηθεί εκ νέου το σχετικό θέμα και να προσφύγει ο Δήμος όπως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε.. 


Για την αίτηση ακύρωσης από το Δήμο Κύμης Αλιβερίου εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Καλέντζι σχολίασε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού, η οποία προτείνει την άμεση σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής
"Ώστε με βάση τη γνωμοδότηση του δικηγόρου να τροποποιηθεί η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ο δικηγόρος και όχι απλά να κάνει "πρόσθετη παρέμβαση" για το δήμο μας..." επισημαίνει η κα Θαλασσινού.

Αναλυτικότερα αναφέρει η κα Θαλασσινού :
"Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου ορίστηκε για να κάνει πρόσθετη παρέμβαση (και όχι αίτηση ακύρωσης)στο ΣτΕ εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Καλέτζι ο ίδιος δικηγόρος που έχει κάνει την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το τοπικό συμβούλιο Καλετζίου και τους πολιτιστικούς συλλόγους Καλετζίου,Βέλους και Κουτουμουλών (βοήθησε πολύ σε αυτό και ο κ. Πιλάτης και ο κ. Μπόκαρης από τη δημοτική αρχή με μια διάθεση για ουσιαστική συνεργασία και ειλικρινή στήριξη σε όλα ανεξαιρέτως τα χωριά του Δήμου μας, ενώ δε συνέβαλαν καθόλου ο κ. Μπουραντάς και ο κ. Μπαράκος,μάλιστα ο πρώτος δυσαρεστήθηκε εμφανώς από τους δύο συνεργάτες του και προσπαθούσε να τους "επαναφέρει στην τάξη"...)....Πάντως από όσο μας γνωμοδότησε ο άνωθεν δικηγόρος η προθεσμία δεν έχει λήξει από την 1η Ιούλη που ενημερωθήκαμε επίσημα ως Δημοτικό Συμβούλιο και άρα ότι δε χρειάζεται να κάνει πρόσθετη παρέμβαση αλλά κανονικά να καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για το Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ότι αυτό θα προσδώσει μεγαλύτερο κύρος στην αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Καλετζίου και οι Σύλλογοι Καλετζίου, Βέλους και Κουτουμουλών....
Αυτός ο δίκαιος και συλλογικός αγώνας θα πάει μέχρι το τέλος....
Όσο για αυτούς που και είναι υπέρ των ανεμογεννητριών αλλά υποκρίνονται για να μη χάσουν ψήφους και που έκαναν το λάθος να ισχυριστούν γραπτώς ότι η αντιπολίτευση είναι διαπλεκόμενη ,σίγουρα θα το μετανιώσουν....
Θα σας κρατάμε ενήμερους....
Υ/γ: Ενδεχομένως να γίνει άμεσα σύγκληση έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής ώστε με βάση τη γνωμοδότηση του δικηγόρου να τροποποιηθεί η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης ο δικηγόρος και όχι απλά να κάνει "πρόσθετη παρέμβαση" για το δήμο μας..."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια