Η Δικηγόρος Νίκη Ροδίτη στη νεοσύστατη Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων


Η δικηγόρος Χαλκίδος κα Νίκη Ροδίτη, Πρόεδρος του Συλλόγου
“Medusa Survivor” μίλησε στο eviaxpress.gr για την Επιτροπή Ισότητας του δήμου Χαλκιδέων.
"Η Eπιτροπή Iσότητας του Δήμου Xαλκιδέων είναι ένας καινούριος, νεοσυσταθέντας φορέας ο οποίος έχει ως σκοπό την πάταξη της ανισότητας των δύο φύλων και την καταπολέμηση της βίας. Μιλάμε για όλες τις μορφές της βίας και σε οποιοδήποτε χώρο. Ενδοοικογενειακή βία, σχολική βία εργασιακό μπόουλινγκ..." εξήγησε η κα Ροδίτη, μιλώντας στη συνέχεια για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.
"Την περασμένη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνεδρίαση. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας των μελών, όπου μας καλωσόρισε η δήμαρχος κα Έλενα Βάκα και μας προέτρεψε να κάνει το κάθε μέλος τις προτάσεις του για την λειτουργία της επιτροπής. Πρόεδρος είναι ο κ. Κώσταρος Χαράλαμπος ο οποίος είναι αντιδήμαρχος της Νέας Αρτάκης. Μέλη είναι η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εύβοιας η κα Δέσποινα Καραμπέτσου, ο δικηγόρος κ. Τσάκαλος Κύρου, καθώς και η κα Ζαφειρία Μαντζάνα εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών στην Αρτάκη και πρώην αυτοδιοικητικό στέλεχος."

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της πρώτης σύσκεψης ρωτήσαμε την κα Ροδίτη, η οποία ανέφερε :
"Η δήμαρχος κα Βάκα έκανε εισήγηση σχετικά με τους πυλώνες στους οποίους θα βασιστούμε, για να μπορέσουμε να δουλέψουμε πάνω στο αντικείμενο της επιτροπής.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να γίνει η επόμενη σύσκεψη
22 Νοεμβρίου, όπου πιθανότατα θα μας τιμήσει με την παρουσία της η υφυπουργός Ισότητας."

Η κα Ροδίτη Πρόεδρος του Συλλόγου “Medusa Survivor” ο οποίος έχει κοινό αντικείμενο με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου, επισήμανε:
"Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε δυναμικά τις δράσεις μας στους τομείς της ισότητας αλλά και στην πάταξη της βίας σε κάθε της μορφή . Η “Medusa Survivor” αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό  σύλλογο ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος με αντικείμενο τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και βίας κατά ανηλίκων.  Το χειροπιαστό έργο αυτής της ομάδας, εξέθεσα στη δήμαρχο κα Βάκα. Είναι εμφανές πως θα ήταν πολύ θετικό να συνεργαστεί η επιτροπή και η ομάδα προκειμένου να ενισχύσουμε το σκοπό ο οποίος είναι κοινός. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε."
Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος της επιτροπής ; Θα διοργανώνονται κάποιες εκδηλώσεις-ημερίδες ενημέρωσης; Θα υπάρχει κάποιος χώρος όπου θα μπορούν να επισκέπτονται τα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τα προβλήματα, οπότε θα έχει ενεργό ρόλο η επιτροπή; Ρωτήσαμε την κα Ροδίτη, η οποία αποκρίθηκε :
"Όλα αυτά είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Σαφώς και ο φορέας θα στεγαστεί αλλά όλες αυτές οι κινήσεις θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να συντονιστούν σωστά. Υπήρξαν πάρα πολλές ιδέες και προτάσεις από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση, καθώς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πολύ υλικό αλλά και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στην επόμενη συνεδρίαση θα έχουμε αποκρυσταλλώσει μία καλύτερη εικόνα για τον τρόπο που θα συγκροτηθεί και θα αναλάβει δράση η επιτροπή δυναμικά."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια