Η Φώφη Γεννηματά δίνει μάχη για τη ζωή της αποσύροντας την υποψηφιότητά της - Μηνύματα συμπαράστασης από όλο τον πολιτικό κόσμο - Η συγκινητική συνέντευξή τηςΗ Φώφη Γεννηματά δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της όπως  ανέφερε στους στενούς της συνεργάτες  από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου βρίσκεται και τους  κάλεσε σε ανοιχτή ακρόαση ώστε να τους  ανακοινώσει πως αποσύρει την υποψηφιότητά της από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η ζωή μου και η μάχη για την υγεία μου, θα βγω νικήτρια» τους ανέφερε και πράγματι λίγη ώρα αργότερα εκδόθηκε η σχετική ανακοίνωση η οποία ανέφερε «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως πρόεδρος, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».

Ωστόσο το  απόγευμα της Τρίτης το νοσοκομείο Ευαγγελισμός εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: 

«Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου».

Η είδηση  προκάλεσε "σεισμό"  για τους συνεργάτες της αλλά και σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο σηκώνοντας τσουνάμι μηνυμάτων υποστήριξης και συμπαράστασης. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να της ευχηθεί περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. «Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή»  τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, η οποία αναφέρει : 

"Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή." 

Τις ευχές του στη Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνυποψήφιος με τη Φώφη Γεννηματά για την ηγεσία του κόμματος, μόλις πληροφορήθηκε την επιδείνωση της υγείας της δήλωσε ότι αναστέλλει την προεκλογική του εκστρατεία και ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση. «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως είναι  είναι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως φίλος και σύντροφος

Τη συμπάθειά του για την επιδείνωση της υγείας της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο συνυποψήφιός της, Ανδρέας Λοβέρδος. «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο Χάρης Καστανίδης όπως έγινε γωνστό ζήτησε να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ευχήθηκε για την κα Γεννηματά  να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της»

 ΒΙΝΤΕΟ 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ALPHA