Κούρσα για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ - Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου


Εν αναμονή των αποφάσεων του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται όλοι στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στις 5 ΔεκεμβρίουΣύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και έως το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Οι έξι – μέχρι τώρα – υποψήφιοι έχουν πει ότι προχωράνε κανονικά στον προεκλογικό αγώνα. Ωστόσο, αν κατέβει υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου, δημιουργούνται νέα δεδομένα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο οποίος σημείωσε εάν και εφόσον κατέβει υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός, τότε θα επανεξετάσει την δική του υποψηφιότητα.

«Έχει κανείς αμφιβολία ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα εντός ΚΙΝΑΛ και σε όλο το πολιτικό σκηνικό; Δεν είπα ποτέ ότι παραιτούμαι. Συνεχίζω να συλλέγω υπογραφές και είναι πάρα πολύ αρνητικές οι όποιες αυθαίρετες ερμηνείες γιατί μου έχουν φρενάρει την διαδικασία. Ενώ τις πρώτες δύο μέρες είχα συγκεντρώσει περίπου 3000 υπογραφές, στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός, λόγω των ερμηνειών που δίνει ο καθένας» είπε χαρακτηριστικά.

Ύστερα από τον κύκλο επαφών που είχε ο πρώην πρωθυπουργός, στελέχη έχουν την αίσθηση ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, πιθανότατα την Τετάρτη, αλλά σε κάθε περίπτωση μέχρι την Πέμπτη που λήγει η χρονική προθεσμία για τη συλλογή υπογραφών. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στελέχη που θα ήθελαν την υποψηφιότητά του μαζεύουν υπογραφές από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν γνωρίζω ποιοι θα απομείνουν μέχρι την Πέμπτη, δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης.

Πάντως, ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις.

«Ξαφνικά είδα να ανεβαίνει ένα θεατρικό έργο στην πολιτική σκηνή με τίτλο “ενότητα της δημοκρατικής παράταξης”. Το έργο αυτό το ανέβασε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, αλλά όχι να το κάνει αυτό προκαλώντας την ιστορική μνήμη» είπε ο δικηγόρος και πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, στο Πρώτο Πρόγραμμα, σημειώνοντας: «Δεν είμαστε χρυσόψαρα στη μνήμη».

«Κάθε νέα ηγεσία έρχεται για να οδηγήσει τον χώρο στο αύριο, όχι για να πάρει ρεβάνς για το χθες» ανέφερε η Χαρά Κεφαλίδου, σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Ο Γ. Παπανδρέου έχει μακρά πορεία. Θα κριθούμε για το σήμερα και το αύριο» δήλωσε στον ALPHA 9.89 o Παύλος Χρηστίδης.

«Θετικό οι πολλές υποψηφιότητες, να μιλήσουμε για το αύριο της χώρας» τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

Σήμερα ο Γ. Παπανδρέου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, προσκεκλημένος του συνθέτη και συγγραφέα Λιβανελί για την συναυλία που γίνεται απόψε προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Με την επιστροφή του την Τετάρτη, αναμένονται οι ανακοινώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, σε αυτό το μεταβατικό σταδιο μέχρι την εκλογή ηγεσίας , χρέη εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτελεί ο Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.