Μίλτος Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί σαν παρατηρητής απέναντι στο μεγάλο κύμα της ακρίβειαςΓια την ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο κύμα ακρίβειας τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στο καλάθι της νοικοκυράς, έκανε λόγο ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Πιερρό.

Ο βουλευτής Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως η κυβέρνηση είτε δεν κατανοεί, είτε κάνει πως δεν κατανοεί το μέγεθος του προβλήματος, υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει πως τα 150 εκ. ευρώ που είχε εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός ήταν ελάχιστα μπροστά στις μεγάλες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος - γεγονός που αποδείχθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης δέκα μέρες αργότερα να αυξήσει το σχετικό κονδύλι κατά 350 εκ. ευρώ. Παράλληλα, εκτίμησε πως ούτε το ποσό αυτό θα είναι αρκετό για να μην βάλουν οι πολίτες βαθιά το χέρι στην τσέπη, δεδομένου ότι τα οικονομικά στοιχεία και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αυξήσεις στην ενέργεια που θα κοστίσουν στους Έλληνες καταναλωτές περί του ενός δις ευρώ μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.


Ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται ως παρατηρητής απέναντι στο κύμα ακρίβειας και έθεσε και πάλι στη συζήτηση τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση του φαινομένου. 

Πιο συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι χρειάζεται οπωσδήποτε μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων, καθώς και κοινωνικά τιμολόγια για τα ευάλωτα νοικοκυριά για όσο διαρκεί το κύμα της ακρίβειας, αλλά παράλληλα -και κυρίως- τόνισε την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να πάρουν μια βαθιά ανάσα.