Νέα επίθεση της Δημοτικής Αρχής Μπουραντά κατά του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου


 Εμπόλεμο κλίμα φαίνεται να έχει ξεσπάσει για τα καλά στους κόλπους του δήμου Κύμης Αλιβερίου μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των έργων και των εργασιών που επιβάλλεται να γίνονται, όπως σε κάθε δήμο.

Αρκετά είναι τα συμβάντα ρήξης που έχουν σημειωθεί μεταξύ τους κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά αυτό δείχνει και η νέα ανακοίνωση από πλευράς Δήμου, όπου αρκετοί από τους εργαζόμενους που είχαν μια αγαστή συνεργασία με τον πρώην Δήμαρχο  κ. Δημήτριο Θωμά,  αποτελούν "κόκκινο πανί"  για την τωρινή  διοίκηση, η οποία  κυριολεκτικά έχει μια διάθεση να ισοπεδώνει  ότι δεν είναι ξεκάθαρα, κάθετα και οριζόντια εναντίον του πρώην Δημάρχου Θωμά, παρόλο που έχει παραπεμφθεί για κακούργημα και η υπόθεση του βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης. 

Από ότι όλα, γραπτά και πράξεις, μαρτυρούν, ένα από τα σημαντικότερα έργα που θέλει "πάση θυσία" να ολοκληρώσει η Δημοτική  Αρχή μέχρι το τέλος της θητείας της, δεν είναι τίποτε άλλο από το να βρεθούν στην φυλακή ο πρώην Δήμαρχος κι όσοι εργαζόμενοι του Δήμου είναι συγκατηγορούμενοι του.  

Η ανακοίνωση-απάντηση της Δημοτικής Αρχής  Μπουραντά με επιθετικό και υποτιμητικό ύφος προς το Σωματείο Εργαζομένων, διαμέσου του  Ειδικού Συνεργάτη  του Δημάρχου,  αναρτήθηκε και αναδημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης της διοίκησης του Δήμου, ενώ αναλυτικά  αναφέρει :   

Ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα η ανακοίνωση του σωματείου που στρέφεται κατά των συμφερόντων του Δήμου.

Το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου αργά θυμήθηκε τους εργαζόμενους που ήταν μέλη των επιτροπών της ΔΕΥΑ και η καθυστερημένη ευαισθησία μάλλον οφείλεται στο ότι μεταξύ αυτών των εργαζομένων είναι και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου που διώκεται για πλημμέλημα και όπως είναι τα πράγματα θα αθωωθεί λόγω παραγραφής.

Το Σωματείο, όπως είναι γνωστό, έχει προστασία η οποία προβλέπεται στον νόμο και το Αυτονόητο θα ήταν, να αντιδράσει άμεσα στην λεηλασία που γινόταν στο δήμο και στα άλλα νομικά πρόσωπα.

Τότε χρειαζόταν η στήριξη των εργαζομένων, ως μελών των επιτροπών και κυρίως να είχε αντιδράσει στην λεηλασία του Δήμου και των άλλων Νομικών Προσώπων.

Το Σωματείο δεν έχει καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι και οι εκάστοτε Πολιτικές Ηγεσίες, βρίσκονται στο δήμο για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών που είναι ακριβώς τα ίδια φυσικά και όχι αυτόν που τον λεηλατούν.

Το Σωματείο αντί να αντιδράσει τότε έκανε πως δεν καταλαβαίνει και το μέλος του Συμβουλίου του συμμετείχε, οικειοθελώς σε αυτές, αφού μέχρι τώρα παρότρυνε τους εργαζόμενους, που ήταν μέλη των επιτροπών, να ακολουθήσουν την λογική του πρώην Δημάρχου και να πουν ότι όλα αυτά έχουν γίνει.

Ο Δήμος θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την προστασία των συμφερόντων του, με σκοπό να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν χαθεί από τον Δήμο κι άλλα Νομικά Πρόσωπα. Όσοι τοποθετούνται κατά των συμφερόντων του Δήμου, δεν είναι δυνατό να έχουν την υποστήριξη της Δημοτικής αρχής.

Η Δημοτική αρχή δεν έχει με κανέναν προσωπικές διαφορές. Είναι αδιανόητο όμως οι άνθρωποι που είχαν την εμπιστοσύνη των Δημοτών να στραφούν κατά των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών και να θέλουν τώρα και την υποστήριξή μας.

Το Σωματείο για αυτόν που ενδιαφέρεται είναι ο βασικότερος κατηγορούμενος και όχι εργαζόμενοι και οι Δημότες.

Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωσή του και από τις πράξεις του και αποτελεί δυστυχώς ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Να θυμίσουμε το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, ανέφερε :

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έπεσαν οι μάσκες!!!!!!!
Ψεύτικες ήταν τελικά οι προφορικές ανεπίσημες διατυπώσεις του δημάρχου Αθανασίου Μπουραντά για δήθεν συμπαράσταση στην άδικη παραπομπή σε ποινική δίκη των εργαζομένων-μελών επιτροπών παραλαβής προμηθειών και έργων που είχαν οριστεί κατά τη θητεία του τέως δημάρχου Δημητρίου Θωμά. Όπως αποδείχτηκε, ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς κατά τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει με τον Δημήτριο Θωμά έχει βάλει ως στόχο όχι μόνο τον τέως δήμαρχο αλλά και τους εργαζομένους.
Ο κ. δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς μέχρι πρότινος παρουσία του αειμνήστου προέδρου της δημοτικής επιχειρήσεως ΔΕΥΑΚΑ Φώτη Αναστασίου και μελών της διοικήσεως με κοινή φωνή διαβεβαίωναν τους διωκόμενους ποινικά εργαζόμενους- μέλη επιτροπών παραλαβής ότι δεν επιδιώκουν την καταδίκη τους, διότι αναγνωρίζουν ότι αναγκαστικά και αμισθί, τους δόθηκε η ιδιότητα των μελών επιτροπών παραλαβής, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς καμία ουσιαστική συνδρομή της υπηρεσίας στο έργο τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν βρεθεί ήδη στη δυσχερή θέση του βάρους της απόδειξης της αθωότητάς τους.
Κατά τη συνεδρίαση, όμως, του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο άκουσμα του προέδρου του Δικαστηρίου για αναβολή της δίκης λόγω ωραρίου και ορισμό νέας ημερομηνίας τον Μάιο του 2022, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της διοικήσεως με σθένος προς το προεδρείο απαίτησε τη γρήγορη διεξαγωγή της δίκης για να μην υπάρξει το ενδεχόμενο παραγραφής πλημμελήματος ενός εκ των εργαζομένων με φερόμενο χρόνο τέλεσης το Δεκέμβριο του 2013. Όταν η κα. Εισαγγελέας εξήγησε στον πληρεξούσιο της διοίκησης ότι εκ των πραγμάτων το πλημμέλημα θα παραγραφεί είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό, διότι λόγω του χρόνου τέλεσης δεν επαρκεί ο χρόνος για να καταστεί αμετάκλητη μία πιθανή καταδίκη, τότε ο πληρεξούσιος της διοίκησης εξέθεσε με σθένος ότι η διοίκηση επιδιώκει να καταδικαστεί ο εργαζόμενος έστω και εάν ακολούθως μετά βεβαιότητος απαλλαγεί σε δεύτερο βαθμό λόγω παραγραφής. Δηλαδή σε απλά ελληνικά τους αρκεί απλά «να πάρει ο εργαζόμενος τη ρετσινιά» έστω και εάν εν συνεχεία απαλλαγεί.
Είναι φανερό ότι η διοίκηση χρησιμοποιώντας ως όργανο τους εργαζόμενους - μέλη των επιτροπών παραλαβής επιδιώκει αποκλειστικά μέσω μίας ενδεχόμενης καταδίκης και τιμωρίας τους, να βάλλει τον τέως Δήμαρχο Δημήτριο Θωμά.
Επιπλέον, η στάση αυτή αποτελεί πλήρη απόδειξη και συνέχεια της τιμωρητικής και αντεργατικής στάσης του δημάρχου Αθανασίου Μπουραντά, ο οποίος με κάθε αφορμή βάλλει κατά των εργαζομένων.
Ο κ. Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς αποδεικνύει συστηματικά ότι έχει εστιάσει στην προσωπική του κόντρα και δικαστική διαμάχη με τον τέως δήμαρχο, αδιαφορώντας για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, της δημοτικής επιχείρησης και των εργαζομένων.
Δεν έχει περάσει ούτε έτος από τότε που κ. Δήμαρχος Αθανάσιος Μπουραντάς τιμώρησε με αφαίρεση μισθού δύο εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι είχαν οριστεί μέλη επιτροπών παραλαβής προμηθειών. Τους τιμώρησε πειθαρχικά διότι τόλμησαν να φέρουν αντίρρηση ως προς την παραλαβή προμηθειών, διατυπώνοντας εγγράφως τη διαμαρτυρία τους, με αποτέλεσμα να μην υπογράψουν τα προδιατυπωμένα πρωτόκολλα παραλαβής.
Η ευθύνη από ότι φαίνεται πάντοτε μετακυλίεται στον εργαζόμενο. Όταν κατ’ εντολή της διοίκησης ο εργαζόμενος υπογράφει το πρωτόκολλο παραλαβής, τότε διώκεται ποινικά. Όταν δεν το υπογράφει, διώκεται πειθαρχικά με αφαίρεση μισθού.
Το σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.