Ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/10


Ο Σύλλογος εργαζομένων Κύμης προχωρά σε κινητοποίηση και συγκεκριμένα σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 27/10 όπως αναλυτικά αναφέρει  στην ανακοίνωσή του, παραθέτοντας και τα αίτια : 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΚΥΜΗΣ

22/10/2021
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, η κυβέρνηση πιστή στις δηλώσεις της και με πρόσχημα την πανδημία, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τις ελλείψεις λόγω των αναστολών εργασίας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των ΥΠΕ αλλά και τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, έρχονται
να ολοκληρώσουν την πολιτική εργολαβοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης των Νοσοκομείων. Πολιτική που είχε εφαρμoστεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση , η οποία μετέτρεψε τις ατομικές συμβάσεις με τους εργολάβους, σε ατομικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία, «μετατρέποντας το νοσοκομείο σε εργολάβο» προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να μην προχωρήσει η
μονιμοποίησή των εν λόγω εργαζομένων.
Η απόφαση αυτή, ανοίγει τον δρόμο για απολύσεις εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή, η επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών θα σημάνει το τέλος στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.
Χωρίς τσίπα, λένε πως οι μέχρι εχτές σκληρά εργαζόμενοι είναι δημοσιονομικό κόστος, σε αντίθεση με τους εργολάβους στους οποίους παραδίδουν το έργο της καθαριότητας.

Οι κυβερνητικές δηλώσεις περί δημοσιονομικού οφέλους από την εκχώρηση της καθαριότητας στους εργολάβους απέχουν έτη φωτός από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν και θα βιώσουν οι εργαζόμενοι, καθώς ξέρουμε καλά τις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επικρατούν μιας και ο εργολάβος
προκειμένου να βγάλει κέρδος θα ξεζουμίζει τους εργαζόμενους.
Η μέχρι σήμερα πείρα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουν τον μισθό τους, αλλά και τα εργασιακά τους δικαιώματα να μειώνονται δραματικά. Δεν είναι λίγοι αυτοί που και σήμερα υπό τον φόβο της απόλυσης αναγκάζονται να επιστρέψουν στον εργοδότη δώρο Χριστουγέννων αλλά και επιδόματα, ενώ τα χρήματα
που παίρνουν είναι λιγότερα από αυτά που υπογράφουν πως έλαβαν και φορολογήθηκαν. 
Το σίγουρο όμως για όλους είτε καλοπληρωμένους είτε κακοπληρωμένους με βάση τις τυπικές υποχρεώσεις των εργολάβων, είναι ότι θα ζουν με ψίχουλα ακόμα και αν αμείβονται στο ακέραιο!
Η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες με την χρόνια υποστελέχωση αλλά και την επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε βάρος της μόνιμης δουλειάς με πλήρη δικαιώματα ,θέλουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν ως επιχειρήσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια προς όφελος των επιχειρηματιών
Ο Σύλλογος μας εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση παραχώρησης της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε εργολάβο, που γίνεται με πρόσχημα το υποτιθέμενο δημοσιονομικό όφελος. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στηρίξουμε αποφασιστικά τις συναδέλφισσες που κινδυνεύουν να χάσουν την
δουλειά τους, με την λήξη της συμβάσης. Να σκεφτούμε πως αυτό που συμβαίνει σήμερα στους συναδέλφους στην καθαριότητα, αύριο στην σίτιση, φύλαξη, πλυντήρια, Τεχνική Υπηρεσία, ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για παράδοση κι άλλων τομέων του νοσοκομείου σε ιδιωτικά συμφέροντα με ανταποδοτική λογική, γεγονός που θα πληρώσουν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και ο λαός της περιοχής . Είναι μια σκηνή από τα “προσεχώς” από το δυσοίωνο μέλλον που περιμένει εμάς και τα παιδιά μας, αν δεν οργανωθούμε. Αν δεν εναντιωθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και των μεγαλοεπιχειρηματιών που μας θέλουν δούλους του 21ου αιώνα για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
Αν δεν αγωνιστούμε διεκδικώντας πλήρη κρατική χρηματοδότηση για Δωρεάν Δημόσια Υγεία –Π.Φ.Υ.- Πρόνοια, ταυτόχρονα με δικαιώματα σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας και τις ανάγκες μας.

Βασικό αίτημά μας είναι η διασφάλιση της Μόνιμης & Σταθερής Δουλειάς για όλους με πλήρη εργασιακά κι Ασφαλιστικά Δικαιώματα!

• Απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα

•Κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
• Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ).
•Επικαιροποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. 
Προαναγγέλουμε 2ωρη Στάση Εργασίας από τις 10.00πμ έως 12.00πμ την Τετάρτη 27/10/2021 και καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νοσοκομείου.

Το Δ.Σ