Ο παράδεισος βρίσκεται στην "αγκαλιά" των Ανδρονιάνων και του Πύργου της Κύμης [ΦΩΤΟ]


Ένα σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, για στιγμές ξεχωριστές, για τον ελεύθερο χρόνο που μπορούν να γεμίσουν, μοναδικές εικόνες της φύσης, αισθήματα ευφορίας και ψυχικής αγαλλίασης,  βρίσκεται μεταξύ των χωριών,  Ανδρονιάνοι  και Πύργος  Δ.Ε της Κύμης. Ένας επίγειος παράδεισος στην αγκαλιά της φύσης,  με εκπληκτικά μονοπάτια μέσα στην άγρια  βλάστηση και τη νεραϊδολίμνη να ξυπνά παραμυθένιες αισθήσεις.

Την Κυριακή 17/10 δύο ομάδες περιπατητών από Αθήνα και Ερέτρια έφτασαν στην περιοχή με πούλμαν. Συγκεκριμένα αποβιβάστηκαν στο χωριό του Πύργου όπου περιηγήθηκαν στα γραφικά σοκάκια του ανάμεσα στα πετρόκτιστα σπίτια. Στη συνέχεια ακολουθώντας τα μονοπάτια απόλαυσαν τις απίστευτες ομορφιές που κρύβονται μέσα στην καταπράσινη μαγευτική διαδρομή μεταξύ των δύο χωριών που ενώνουν δυο υπέροχα τοξωτά γεφύρια που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.
Ο Μύλος του Σαντά, το Αλώνι της Σταμάταινας και η Νεραϊδολίμνη είναι πάντα οι κυριότεροι σταθμοί. 
Να επισημάνουμε την θαυμάσια δουλειά που κάνουν εκεί οι εθελοντές, οι οποίοι λατρεύουν την φύση και τα  χωριά τους και φαίνεται να πετυχαίνουν άριστα τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το να γίνει γνωστός ο ευλογημένος από τη φύση με άφθονο κάλλος, αυτός τόπος, ώστε  να γίνει πόλος έλξης για όλους τους λάτρεις της φύσης από κάθε γωνιά του νομού, της χώρας και του κόσμου ολόκληρου.  
 Με τη συμβολή των  προέδρων των κοινοτήτων,  Ανδρονιάνων  κου. Κοτσή Γιώργου και Πύργου κου Στοφόρου Σταύρου, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εθελοντών, από κατοίκους των γειτονικών αυτών χωριών, που με πολύ φιλότιμο φροντίζουν  για τη διάνοιξη, τον καθαρισμό  και την  συντήρηση των μονοπατιών, της λίμνης και γενικότερα όλων των σημείων που χρήζουν επέμβασης με τις δέουσες εργασίες.  
Επισφράγισμα της άριστης φιλοξενίας που προσφέρει αυτός ο παραδεισένιος τόπος είναι τα  παραδοσιακά ταβερνάκια με πεντανόστιμες προτάσεις που όποιος τις  δοκιμάζει, τις λατρεύει. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο γνωστός ΣΕΦ Άκης Πετρετζίκης που βρέθηκε στους Ανδρονιάνους τον Σεπτέμβριο του 2019. Ωστόσο η ομάδα των εθελοντών εξακολουθεί, με τις σημαντικές εργασίες που προσφέρει να δίνει μεγαλύτερη αξία στον τόπο.
Ο Πρόεδρος Ανδρονιάνων κ. Κοτσής τόνισε:
"Συνεχίζουμε με την εθελοντική ομάδα και τους φίλους από τα γύρω χωριά τις εργασίες καθαρισμού και σηματοδότησης όλων των μονοπατιών μας".