Όλος " Ο Κόσμος της Θάλασσας" στα χέρια σας με ένα κλικΟ συναρπαστικός κόσμος της θάλασσας τώρα είναι στα χέρια μας. Το νέο βιβλίο που εξέδωσαν δυο νέα παιδιά από την Εύβοια και συγκεκριμένα από την Αμάρυνθο μας εξέπληξε ευχάριστα. Ο Πάφρας Δημήτρης και η Πάφρα Αγγελική εμπνεύστηκαν μέσα από τη θάλασσα και τους πλούσιους θησαυρούς της θαλάσσιας ζωής, την κάθε σελίδα αυτού του βιβλίου. Γεμάτο με υπέροχες, μαγευτικές εικόνες που κρύβει ο βυθός και κείμενα που σε ταξιδεύουν στην γνώση των ατελείωτων θαλάσσιων μυστικών.


Πιο συγκεκριμένα "O Κόσμος της Θάλασσας" μας ξεναγεί στον φανταστικό κόσμο της Μεσογείου. Παρουσιάζεται ένας μεγάλος αριθμός ειδών θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας που μπορεί ο κολυμβητής να συναντήσει στο βυθό, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό(με μια μόνο μάσκα). Καθώς και μερικό φωτογραφικό υλικό που έχει ληφθεί σε ελεύθερη κατάδυση, γεγονός που καταδεικνύει πόσο προσιτός είναι αυτός εκπληκτικός κόσμος. Επιπλέον υπάρχει πλούσιο υλικό που έχει ληφθεί μέσω της αυτόνομης κατάδυσης το οποίο συνοδεύεται από κατατοπιστικά κείμενα που δίνουν πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε είδους.
Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για να κατανοήσει κάποιος την θαλάσσια ζωή αλλά και να καταδυθεί στην ομορφιά της και στην ηρεμία της.

"O Κόσμος της Θάλασσας" δεν είναι απλά ένα βιβλίο αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Σε μεταφέρει με έντονο ρεαλισμό στο βυθό χωρίς να βάλεις τη μάσκα σου και να βουτήξεις, με ένα κλικ μπορείς να το αποκτήσεις και να το χαρείς πραγματικά...


Ας γνωρίσουμε ποιοι είναι οι συγγραφείς, η Πάφρα Αγγελική και ο Πάφρας Δημήτρης ....

Πάφρα Αγγελική γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα.
Κατάγεται από την Εύβοια. Της άρεσε ελεύθερη
κατάδυση και να φωτογραφίζει θαλάσσιους οργανισμούς.
Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο τμήμα Γεωπονίας
Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος. Το πτυχίο τμήματος
αναγνωρίζεται ως τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου
(ΙNTEGRATED MASTER).


Ο Πάφρας Δημήτριος γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην όμορφη παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, την Αμάρυνθο. Από τα παιδικά του χρόνια και καθ όλη τη διάρκεια τους ασχολήθηκε με το υποβρύχιο ψάρεμα, ακολουθώντας τον πατέρα του. Έτσι γεννήθηκε η αγάπη και το πάθος του Δημήτρη για τη θάλασσα.
Αργότερα πήρε την πρώτη υποβρύχια κάμερα και άρχισε να φωτογραφίζει και να παρατηρεί την θαλάσσια ζωή.
Τα χρόνια κυλούν και οι σπουδές που θα ακολουθήσουν το 2017 είναι συναφείς με τη θάλασσα που έχει κυριολεκτικά κερδίσει τον Δημήτρη, ο οποίος καταφέρνει να εισαχθεί στην Σχολή Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να ασχολείται με την αυτόνομη κατάδυση όπου σή μερα κατέχει τον τίτλο Master Scuba Diver. Αυτό το διάστημα
έχει ξεκινήσει την έρευνα της Προπτυχιακής Διπλωματικής
Εργασίας για τη λήψη του πτυχίου του Τμήματος Γεωπονίας
Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημί ου Θεσσαλίας. Το πτυχίο τμήματος αναγνωρίζεται ως τίτλος
σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (ΙNTEGRATED MASTER).