Πραξικόπημα Μπουραντά, Μπαράκου, Πιλάτη, Ανδριώτη στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου- Απέρριψαν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- Τι λένε οι επικεφαλής της αντιπολίτευσηςΣάλος έχει ξεσπάσει από τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή (11/10) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπου ο δήμαρχος κ. Θανάσης Μπουραντάς με την υποστήριξη του αντιδημάρχου  κου Νίκου  Μπαράκου, εισηγήθηκε να αποσυρθεί η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αναλάβει ο Δήμος  τα έξοδα της προσφυγής της τοπικής κοινότητας Καλεντζίου στο ΣτΕ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.  

Οι  κάτοικοι και ο σύλλογος Καλεντζίου είχαν προσκομίσει  αίτηση προς το δημοτικό συμβούλιο  για την οικονομική στήριξη του αγώνα τους από το δήμο,  η οποία είχε απορριφθεί στην συνεδρίαση  της 1ης Ιουλίου 2021. 

Το θέμα τους επανήλθε επ ευκαιρίας της  πρόσφατης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που συγκλήθηκε με αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, ώστε  να ληφθούν  αποφάσεις  για  ενέργειες σε σχέση με την αναρτούμενη στη διαύγεια  απόφαση για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 119,6 MW, με αριθ. Απόφασης 618/2021, στις θέσεις: 

 Οξύλιθος - Δύστος - Άσπρη Πέτρα - Πυργάρι - Μαρμάρι των Δ. Ε. Αυλώνος, Δυστίων, Κονιστρών Κύμης, Μαρμαρίου, Στυρέων, των Δήμων ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, Καρύστου, της Π. Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η Δημοτική Αρχή κάνοντας στροφή 180 μοιρών από προγενέστερες τοποθετήσεις της, υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών, συμφώνησε με την αντιπολίτευση και ψήφισαν ομόφωνα να μην επιτρέψουν να εγκατασταθεί καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, προχωρώντας σε δυναμικές κινητοποιήσεις αποτροπής κάθε ενέργειας εγκατάστασης και προσφυγή νομικά εναντίον των τελευταίων τεσσάρων αδειοδοτήσεων που εξέδωσε η ΡΑΕ, συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά και τα έξοδα της προσφυγής του Καλεντζίου που πριν λίγο καιρό είχαν απορρίψει.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, κάνοντας πλήρη μεταστροφή των όσων είχε αναφέρει και υποστηρίξει στο συμβούλιο της 7ης Οκτωβρίου και με πρόσχημα ότι η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εισηγήθηκε και απέσυραν οριστικά το αίτημα στήριξης του Καλεντζίου . Αξίζει να σημειωθεί πως ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Ιωάννης Πιλάτης είχε προβλέψει στη συνεδρίαση του Δ.Σ, πως σε περίπτωση που απορριπτόταν το αίτημα θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την πληρωμή των εξόδων της προσφυγής του Καλεντζίου με "εντέλλεσθε".

Παρόλο που οι τόνοι ανέβηκαν πολύ από πλευράς της αντιπολίτευσης, ο αντιδήμαρχος κ. Μπαράκος σήμερα υποστήριξε τους ισχυρισμούς του δημάρχου. Την εισήγηση αυτή ψήφισαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Πιλάτης και η δημοτική σύμβουλος κα Ανδριώτη Αθηνά, ενώ μειοψήφησε ο κ. Δημήτρης Θωμάς, μέλη της Οικονομικής Επιτροπής .

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία και η κοινή γνώμη καθώς μεταδίδεται και εξαπλώνεται η είδηση. Έντονες παράλληλα, είναι οι αντιδράσεις των συμβούλων σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αφού η Οικονομική επιτροπή, αν και κατέχει την πλειοψηφία της η δημοτική αρχή, δεν μπορεί να απορρίπτει αποφάσεις του ανώτερου οργάνου της που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζητούν την άμεση, (αυστηρά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας), σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να αποφασίσουν για την κάλυψη της αμοιβής του Δικηγόρου που έχει αναλάβει την προσφυγή στο ΣΤΕ της κοινότητας  Καλεντζίου.

Το eviaxpress.gr επικοινώνησε με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι δηλώνουν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις :

Θωμάς Δημήτρης, επικεφαλής "Νέοι Οριζοντες" 

Τρομερός εμπαιγμός για το Καλέντζι, τους δημότες και το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Μπουραντάς, ο Μπαράκος, ο Πιλάτης και η Ανδριώτη κατέλυσαν την ισχύ του ΔΣ και ακύρωσαν την απόφαση της 7-10-21 για την κάλυψη της αμοιβής του δικηγόρου από το Δήμο, για την προσφυγή στο ΣΤΕ ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Καλέντζι. "το θέατρο του παραλόγου "... ο Μπαράκος και οι λοιποί είχαν υπερψηφίσει την απόφαση στο ΔΣ.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά με σημερινό αίτημα της την άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.
Εκεί θα ξεκαθαρίσουν πλέον για τα καλά "τα στέρφα από τα γαλάρια"...


Θαλασσινού Αλεξάνδρα επικεφαλής "Δήμος για όλους"

Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Την περασμένη Πέμπτη ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου πήραμε ομόφωνη απόφαση να μην επιτρέψουμε να εγκατασταθεί καμία άλλη ανεμογεννήτρια στο Δήμο μας,να προσφύγουμε νομικά εναντίον των τελευταίων 4 αδειοδοτήσεων που εξέδωσε η ΡΑΕ και να προβούμε και σε δυναμικές κινητοποιήσεις...Συμφωνήσαμε όλοι και όλες στην προσφυγή που θα κάνουμε με το δικηγόρο που θα ορίσουμε στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (δηλαδή σήμερα), να συμπεριλάβουμε και τα έξοδα της προσφυγής των Καλετζαίων(οι οποίοι δίνουν κοινό αγώνα με τους Βελουσαίους, τους Κουτουμουλαίους και τους Δυσταίους)....Σήμερα, όμως η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά έδειξε το πραγματικό (αυταρχικό)πρόσωπό της: καταστρατήγησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφάσισε (αφού έχει και την πλειοψηφία εκεί) να μην τους συμπεριλάβουμε...Πόσο δίκαιο είναι να μην αντιμετωπίζουμε όλα τα χωριά ισότιμα; Πόσο δημοκρατικό είναι να μη σέβεται και να μην εφαρμόζει η δημοτική αρχή την ομόφωνη απόφαση του κυρίαρχου συλλογικού οργάνου, δηλαδή του Δημοτικού Συμβουλίου;
Δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό...
Κέκης Κωνσταντίνος επικεφαλής "Λαϊκή Συσπείρωση" 

Παρακολουθώντας σήμερα την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, είδαμε έκπληκτοι να απορρίπτεται το αίτημα του δημοτικού συμβουλίου που ομόφωνα ψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση, για την στήριξη της προσφυγής στο ΣτΕ της κοινότητας Καλεντζίου σχετικά με την τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή.
Η Συμπολιτεία έχοντας την πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και προφανέστατα καθώς έχει επιλέξει να στηρίζει την επέλαση των ΑΠΕ στην περιοχή μας, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις, για ακόμα μία φορά καταπατά τις διαδικασίες και τις συλλογικές αποφάσεις που δεν τη βολεύουν. Αυτή τη φορά είναι φαίνεται τόσο μεγάλες οι πιέσεις που καταπατά και τον δικό της λόγο!
Απαιτούμε επείγουσα σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου.
Βγάζει πια μάτι αυτό που από την αρχή έλεγε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Ότι οι τακτικισμοί δίνουν και παίρνουν αλλά με κάθε ευκαιρία προσπαθείτε να υπηρετήσετε τα συμφέροντα που έχετε επιλέξει να στηρίζετε και ασφαλώς δε μιλάμε για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.