Σε απόγνωση οι γονείς 18 μαθητών από τα Κόσκινα - Δεν καλύπτεται η μεταφορά τους στο σχολείο με κανέναν τρόπο"18 παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, -13 παιδιά του δημοτικού και 5 του νηπιαγωγείου- από τα  Κόσκινα ΔΕΝ μεταφέρονται στο σχολείο τους με κάποιο λεωφορείο. Οι γονείς αγανακτισμένοι καταγγέλλουν ότι είναι αναγκασμένοι να μεταφέρουν μόνοι τους τα παιδιά τους κάθε πρωί στο σχολείο και κάθε μεσημέρι από το σχολείο στο σπίτι.  Αυτό στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί είναι είτε εργάζονται είτε δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, είτε δεν διαθέτουν ούτε καν δίπλωμα." όπως περιγράφει η μητέρα μιας μαθήτριας δημοτικού.

"Η κοινότητα των  Κοσκίνων έχει χαρακτηριστεί άγονη γραμμή  με αποτέλεσμα να περνά το  λεωφορείο με τους 5(πέντε)  μαθητές από το Αργυρό μπροστά από το χωριό μας, μπροστά από τα σπίτια μας... που έχουμε μαθητές  χωρίς να σταματά να πάρει και τα δικά μας τα παιδιά από τα Κόσκινα για να τα μεταφέρει στο σχολέιο τους στα Κριεζά "  διαμαρτύρονται  οι γονείς.

"Όσο για τα χρήματα, τα οποία ακόμη από πέρυσι δεν μας έχουν καταβάλει, και τα οποία  υποτίθεται πως μας πληρώνουν για να καλύπτουν το έξοδο της μεταφοράς... αφορά την μεταφορά των μαθητών προς το σχολείο κι όχι την επιστροφή τους. Μάλλον θα πρέπει να επιστρέφουν από το σχολείο στο σπίτι οι μαθητές,  περπατώντας 6 χλμ." μας αναφέρουν σε απόγνωση οι γονείς μιας 7χρονης μαθήτριας. 

Πέντε χρόνια τα σχολεία της κοινότητας Κοσκίνων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έχουν κλείσει και μόνο κατά τη διάρκεια των δύο σχολικών περιόδων από αυτές έχει καλύψει η πολιτεία την μεταφορά των μαθητών όπως οφείλει. Μάλιστα πέρυσι αλλά κι εφέτος δεν έχει οριστεί καθόλου δρομολόγιο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων.
Να επισημάνουμε πως από την πλευρά της Περιφέρειας που είναι και η αρμόδια για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες. Έχει βγει τρεις φορές σε δημοπράτηση το δρομολόγιο και δεν έχει δώσει κανείς επαγγελματίας προσφορά με αποτέλεσμα να έχει κριθεί άγονος ο διαγωνισμός και βάση κανονισμού έχει λήξει οριστικά. Όμως γίνονται περαιτέρω προσπάθειες για να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του eviaxpress.gr αύριο Τετάρτη 6/10 στην διαπαραταξιακή σύσκεψη που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια, όπου θα εκφραστούν οι απόψεις όλων των παρατάξεων και οι ήδη διαμορφωμένες προτάσεις από την Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου για την βελτίωση και την διευκόλυνση της μεταφοράς των μαθητών, θα συζητηθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από τον Άγιο Ιωάννη προς τον Άγιο Λουκά, ενώ αναμένεται να προστεθεί και να συζητηθεί και το θέμα της μεταφοράς των μαθητών των Κοσκίνων προς τα Κριεζά και να οριστεί η λύση του προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου κ. Χρήστος Σαμαράς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαστροκώστας και οι γονείς Πάλλης Δημήτριος και Βασίλης Θωμάς από την κοινότητα Κοσκίνων καθώς και Ιωάννης Μίχας από τον Άγιο Ιωάννη, επισκέφτηκαν πριν λίγες ημέρες (27/9) τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Γαλάνη προκειμένου να συζητήσουν και να βρουν λύση για το θέμα που έχει προκύψει με τα σχολικά δρομολόγια τεσσάρων χωριών.

Για την διαπαραταξιακή σύσκεψη της Περιφερειακής Ομάδας Διοίκησης Έργου που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη 6/10, ανακοίνωση ανάρτησε ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια