Σίριαλ το θέμα "Καλεντζίου" - Η αντιπολίτευση το επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 19/10


Για ακόμη μια φορά  επανέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου,  το αίτημα της κοινότητας Καλεντζίου να  αναλάβει  ο Δήμος  την κάλυψη της αμοιβής του δικηγόρου, που θα χρειαστεί για να υπερασπιστεί την προσφυγή του Καλεντζίου στο ΣΤΕ σχετικά με  την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή τους.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 7 Οκτωβρίου είχε ψηφιστεί ομόφωνα από τους δημοτικούς συμβούλους να αναλάβει ο δήμος να καλύψει την οικονομική δαπάνη των δικηγόρων του Καλεντζίου και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη του κου Πιλάτη, αντιδημάρχου οικονομικών, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι εάν προκύψει κώλυμα θα εφαρμόσουν το εντέλλεσθε για την οικονομική κάλυψη.

Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα στις 11 Οκτωβρίου 2021, η οικονομική επιτροπή ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μπουραντάς εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος του Καλεντζίου, το οποίο και υπερψηφίστηκε. Με 4 ψήφους υπέρ από τον Δήμαρχο, τον κ. Μπαράκο, τον κ. Πιλάτη, την κα Ανδριώτη και μία ψήφο κατά, του κου Θωμά από την αντιπολίτευση.

Κατόπιν του αιτήματος της αντιπολίτευσης, (υπ αριθμόν 15.343 /12 Οκτωβρίου 2021) ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας απέστειλε πρόσκληση σύγκλισης δημοτικού συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου σε τακτική συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί λόγω των εκτάκτων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού με τηλεδιάσκεψη από την πλατφόρμα του υπουργείου την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 με ώρα έναρξης 19:00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ημερήσιας διάταξης :

Συζήτηση προκειμένου να αποφασίσουμε για την κάλυψη της αμοιβής του δικηγόρου που έχει αναλάβει την προσφυγή στο ΣτΕ για την αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Καλέντζι, μετά την σημερινή 11 Οκτωβρίου 2021 απόφαση της οικονομικής επιτροπής που απέρριψε κατόπιν εισήγησης του δημάρχου με τέσσερις ψήφους Μπουραντάς μπάρα Πιλάτης Ανδριώτη έναντι μία Θωμάς την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της 7 Οκτωβρίου 2021 για την κάλυψη των εξόδων της εν λόγω προσφυγής από το Δήμο.