Στο έλεος της αδιαφορίας του Δήμου οι 41 μαθητές του ΕΠΑΛ από το Αλιβέρι


Οι 41 μαθητές και οι μαθήτριες του που κατοικούν στο Αλιβέρι και φοιτούν στο ΕΠ.ΑΛ Αλιβερίου το οποίο βρίσκεται εκτός της πόλης πηγαίνουν με τα πόδια στο σχολείο τους, περπατώντας στην Εθνική Οδό Χαλκίδας Λεπούρων, όπου δεν υπάρχει πεζοδρόμιο.
Όπως εξήγησε στο eviaxpress.gr η υπεύθυνη για την μετακίνηση των μαθητών κα Καλογέρα, η σχολική μονάδα απέχει λιγότερο από 4 km από την πόλη και δεν δικαιολογείται μετακίνηση των μαθητών με το ΚΤΕΛ, τα παιδιά βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένα στην Εθνική Οδό Χαλκίδας Λεπούρων και τις πρωϊνές ώρες που προσέρχονται στο σχολείο τους αλλά και το μεσημέρι που επιστρέφουν στα σπίτια τους καθώς από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που μεταφέρουν τους μαθητές από και προς τους άλλους οικισμούς και χωριά του Δήμου δεν σταματούν πλέον για να επιβιβαστούν και να μεταφερθούν και τα παιδιά του Αλιβερίου όπως γινόταν τις προηγούμενες σχολικές περιόδους .
Από εφέτος η κατάσταση άλλαξε και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ζητούν για να μεταφέρουν τους 41 αυτούς μαθητές την αμοιβή που τους αναλογεί.
Ο Διευθυντής του ΕΠ.ΑΛ κ. Μιχαήλ Μαντζάκος με έγγραφο του έχει ενημερώσει το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και την σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 27 Σεπτεμβρίου 2021 για το σοβαρό και άκρως επικίνδυνο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Δυστυχώς όμως δεν έχει λάβει καμία απάντηση και όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, τα παιδιά έρχονται και φεύγουν από το σχολείο με τα πόδια και είναι αναγκασμένα να κινούνται σε έναν δρόμο που δεν έχει καν πεζοδρόμιο και δεν παρέχει την παραμικρή ασφάλεια στους νεαρούς μαθητές και μαθήτριες, αφού το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με ανεπτυγμένη ταχύτητα ενώ απουσιάζει και η στοιχειώδης σηματοδότηση.
Ο Διευθυντής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς είναι ανάστατοι καθημερινά και βιώνουν την απόλυτη αγωνία για τα παιδιά τους, όπως επικοινώνησαν και ανέφεραν διαμαρτυρόμενοι στο eviaxpress.gr.
"Οι ενέργειες του Δήμου θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από άμεσες για να προλάβουμε το οποιοδήποτε κακό μπορεί να συμβεί." τονίζει ο Διευθυντής κ. Μαντζάκος.

Το eviaxpress.gr Επικοινώνησε με τον Aντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαλάνη ο οποίος γνωρίζει το θέμα κι όπως τόνισε " Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και σίγουρα θα έχει τη συναίνεση της Περιφέρειας όπου χρειαστεί" .

Το έγγραφο του Διευθυντή του ΕΠ.ΑΛ κ. Μιχαήλ Μαντζάκου προς το Δήμο Κύμης Αλιβερίου και την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τις 27 Σεπτεμβρίου αναφέρει :

ΘΕΜΑ: Μετακίνηση των μαθητών/τριών που διαμένουν στο Αλιβέρι από και προς το σχολείο 
Όπως γνωρίζετε οι μαθητές/τριες από το Αλιβέρι (σαράντα ένα 41  άτομα, τη φετινή χρονιά στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου) δεν δικαιούνται δωρεάν  μετακίνησης, λόγω απόστασης από το σχολείο μικρότερης των 4000μ..  Όμως πολλοί μαθητές/τριες μας δεν έχουν την δυνατότητα ιδιωτικής  μεταφοράς από την οικογένεια τους στο σχολείο, κυρίως λόγω  οικονομικών λόγων. 

Σας ενημερώνουμε πως εδώ, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι όσοι  έρχονται η φύγουν με τα πόδια από το σχολείο, κινούνται στο  οδόστρωμα (χωρίς πεζοδρόμιο) της επικίνδυνης Εθνικής οδού Χαλκίδας Λεπούρων… 

Πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές από το Αλιβέρι να μετακινούνται με  λεωφορεία του ΚΤΕΛ για λόγους ασφάλειας.  

Παρακαλούμε για ενέργειές σας 

 Ο Διευθυντής 

 Μιχαήλ Μαντζάκος