ΘΑΥΜΑΣΤΕ το οδοιπορικό στο λιμάνι της Κύμης - Αποφασισμένος να αλλάξει την εικόνα ο Σύλλογος "Λιανάμμος" [ΦΩΤΟ]Μας εξέπληξε, αλλά όχι ευχάριστα,  το οδοιπορικό που έκαναν τα μέλη του Συλλόγου "Λιανάμμος" στο λιμάνι της Κύμης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου  για τα ατυχήματα που μπορούν να προκληθούν από τις λακκούβες, τα λάδια που ρέουν στο δρόμο, την έλλειψη φωτισμού, τα πεταμένα σκουπίδια. Όσο για αισθητική, ούτε λόγος στο "στολίδι", υποτίθεται  της Κύμης. Η εικόνα που περιγράφουν οι κάτοικοι είναι αποκαρδιωτική όχι μόνο γι αυτούς που ζουν συνεχώς ή έχουν τα εξοχικά τους σε αυτόν τον τόπο αλλά και για τους επισκέπτες τους οποίους έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή. Εκείνοι και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν από όπου βρεθούν τις οποίες και μεταδίδουν εν συνεχεία, είναι η δύναμη  που θα  αναπτύξει τον τουρισμό ή θα τον καταστρέψει.

Τα όμορφα λόγια για την αρχόντισσα του Αιγαίου, Κύμη,  τα παραμυθένια  και ακριβοπληρωμένα διαφημιστικά βιντεάκια δεν ωφελούν όταν  η πραγματικότητα είναι η εγκατάλειψη, τα σκουπίδια και βρωμερές μυρωδιές. 

Οι κάτοικοι της περιοχής και μέλη του συλλόγου Λιανάμμος,  διψούν κυριολεκτικά από την έλλειψη νερού που τους "λιανίζει"  κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο και από την έλλειψη του στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τον Δήμο αλλά και τον ΟΛΝΕ. "Έχουμε ενοχλήσει και ενοχλούμε αδιαλείπτως ΟΛΝΕ και ΔΗΜΟ, έχουμε προκαλέσει συνάντηση και λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα στα λόγια." επισημαίνουν μεταξύ άλλων, έχοντας βάλει σκοπό από εδώ και πέρα να μην σταματήσουν να διεκδικούν δυναμικά, να διορθωθούν όλες αυτές οι σοβαρές και αφόρητες παραλείψεις και μάλιστα άμεσα αφού όπως διαπιστώνουν είναι πολλοί οι επισκέπτες στην περιοχή καθημερινά αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα και σίγουρα δεν πρόκειται ούτε οι ίδιοι να σκεφτούν στην Κύμη τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ούτε και να μην προσπαθήσουν να προφυλάξουν τους γνωστούς τους από αυτή την επιλογή.  

 

"Ο αγώνας για το λιμάνι της Κύμης ξεκινάει και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν αφυπνιστούν οι υπεύθυνοι για την καταστροφή που γίνεται σε αυτόν τον τόπο. Χωρίς έναν ασφαλή δρόμο και με τα σκουπίδια και τις αμέτρητες ζημιές σε όλο το λιμάνι να έχουν στήσει έναν θλιβερό χορό. Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να ρημάζει έτσι και πρέπει να το δουν κι οι υπεύθυνοι  όλο αυτό το χάλι που έχει δημιουργηθεί,  πριν να είναι πολύ  αργά" δήλωσε στο eviaxpress.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λιανάμμος κ. Γκάσδαγλης Ευάγγελος 

Τι περιγράφει το οδοιπορικό του Συλλόγου;

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ-ΚΥΜΗΣ

Αυτή πάνω κάτω είναι η εικόνα του λιμανιού μας που αντικρίζουν οι διερχόμενοι επιβάτες για Σκύρο καθώς και όλοι όσοι περπατούν στον λιμενοβραχίονα που οδηγεί στο πράσινο φανάρι.
Ξεκινάω με ένα γενικό πλάνο από το έμπα του λιμανιού, έχουν απομείνει λίγοι κάδοι, οι άλλοι σπασμένοι και σκουπίδια και διάφορα υλικά ολούθε και η μπόχα αβάσταχτη.
Πάμε λοιπόν μέχρι το πράσινο φανάρι να ξεκινήσουμε την βόλτα μας προς τα έξω για να κολλάνε αυτά που γράφω με τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν
Κριπαρισμένο το μέσα μέρος του λιμενοβραχίονα που σιγά σιγά ανοίγει...θα πέσει κάποια στιγμή.
Προχωράμε κι άλλο και βλέπουμε τους βράχους που έχουν μετακινηθεί από την περσινή σοροκάδα...ουδείς ενοχλείται.
Ανοιγμένες τρύπες παγίδες στο οδόστρωμα με ικανό πλάτος και μήκος καθώς και βάθος που οποίο αμάξι η πεζός πέσει μέσα θα πάθει ζημιά.
Προχωράμε και φθάνουμε εκεί που ρίχνει καταπέλτη ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ...είκοσι μέτρα πιο κει δύο τρύπες παγίδες χωρίς καπάκια που αν κάποιος δεν τις δει και μπει το πόδι του εκεί και θα χτυπήσει και πιθανόν να πέσει και στη θάλασσα.
Και πάμε απέναντι στο κιόσκι των επιβατών με τα λυγισμένα σίδερα από τον χιονιά του 2017, στερνιάζουν τα νερά στην τέντα και έτσι επιβαρύνεται περισσότερο η κατασκευή.
Από κάτω τα καθίσματα για τους επιβάτες, τα μισά λείπουν και άλλα είναι σπασμένα και πεταμένα δεξιά και αριστερά, αποτέλεσμα προφανώς κάποιων που ξεδίνουν βανδαλίζοντας ότι βρουν στο διάβα τους.
Παλέτες πεταμένες παντού από τα ψαροκάικα, τα αφήνουν όπου γουστάρουν γιατί έτσι τους βολεύει...κανείς δεν τους ενοχλεί.
Προχωράμε και αμέσως μετά το πρακτορείο κάδοι σπασμένοι και άχρηστοι, διάφορα σκουπίδια και ολόκληρες άχρηστες τράτες και σχοινιά όλων των διαμετρημάτων είναι εκεί από την αρχή του καλοκαιριού.
Απέναντι προς την μεριά της θάλασσας βλέπετε ένα από τα pillar που μπήκαν για να παίρνουν νερό και ρεύμα τα σκάφη.
Υπάρχουν δεκάδες τέτοια και είναι τα περισσότερα άχρηστα μέχρι κάτω στο καρνάγιο, υπάρχουν για διακόσμηση του λιμανιού.
Και λίγο πριν την έξοδο μας από το λιμάνι συναντάμε τον χώρο που αποθέτουν τα καμμένα λάδια τους τα καΐκια.
Ένα θέαμα τελείως απαράδεκτο και αποκαρδιωτικό
Και μόλις πλέον εγκαταλείψουμε την πύλη του λιμανιού στα δεξιά μας συναντάμε τον χώρο με τα σκουπίδια.
Κι εδώ σπασμένοι κάδοι αναποδογυρισμένοι, παντός είδους υλικά και σκουπίδια, τρεξίματα από τα ζουμιά των κάδων και βρώμα και δυσωδία.
Και ναι, η χέστρα παραμένει εκεί...τον θερμοσίφωνα και ότι άλλο μεταλλικό αντικείμενο υπάρχει εκεί ευτυχώς περνούν και τα μαζεύουν οι γύφτοι.
Και μην τολμήσει κανείς να πει τι κάνει ο σύλλογος Λιανάμμος, έχουμε ενοχλήσει και ενοχλούμε αδιαλείπτως ΟΛΝΕ και ΔΗΜΟ, έχουμε προκαλέσει συνάντηση και λύθηκαν όλα μας τα προβλήματα στα λόγια.
Για τον Δήμο δεν υπάρχουμε, η Παραλία είναι λεπτομέρεια είπε όταν μείναμε όλο τον Αύγουστο χωρίς νερό.
Ότι είμαστε λεπτομέρεια το ζούμε στο πετσί μας όλα τα χρόνια, μεγάλα λόγια και παχιά ακούμε πάντοτε και ότι η Παραλία είναι η βιτρίνα της Κύμης...κούφια λόγια.
Φαντάζομαι πήρατε μια γεύση της βιτρίνας.
Με τον ΟΛΝΕ μάλλον το ίδιο συμβαίνει, έναν υπάλληλο καθαριότητας έχει ο οποίος έχει να καθαρίσει κάποια χιλιόμετρα δρόμου και προβλήτες που προφανώς δεν επαρκεί.
Οι ψαράδες το έχουν τσιφλίκι τους το λιμάνι, αστυνόμευση δεν υπάρχει, καμιά συνεργασία ΟΛΝΕ και δήμου δεν γίνεται και ιδού τα αποτελέσματα.
Αν δεν συνεργαστούν ο ΟΛΝΕ με τον δήμο αυτή την εικόνα θα αντικρίζουμε και οι οχλήσεις μας θα πέφτουν στο κενό όπως μέχρι σήμερα.
Θα έλεγα όμως να κλείσει ο λιμενοβραχίονας για αυτοκίνητα και μηχανάκια από το γόνατο μέχρι το πράσινο φανάρι, είναι επικίνδυνο και ειδικά το βράδυ.
Και οι περιπατητές να προσέχουν ιδιαίτερα γιατί δεν υπάρχει φωτισμός και είναι εύκολο να προκληθεί ατύχημα.
Έχουμε κι άλλα να δείξουμε, δεν τελειώσαμε. 


ΦΩΤΟ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια