Τιμητική προσευχητική εκδήλωση στην Ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη από το Σύλλογο Χαλκιδέων [ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ]

Εκδήλωση και φόρο τιμής απένειμε η πόλη της Χαλκίδας στην αείμνηστη Ευβοιώτισσα ηρωϊδα Λέλα Καραγιάννη σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδας, Ιστιαίας, και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, σήμερα Κυριακή 17 Οκτωβρίου, μετέβη στο άγαλμα της ηρωΐδας Λέλας Καραγιάννη στην παραλία της Χαλκίδας για την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης, συνοδεία του πρωτοσύγκελου πατρός Νικοδήμου και του διακόνου πατρός Νικολάου Πρυμικύριου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Ο κ. Ευάγγελος Κούκουζας Πρόεδρος της Αναπτυξιακής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η κα Δήμητρα Σακελλαράκη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων, η κα. Ελένη Αϊδίνη Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, ο κ. Αντώνιος Νταβαρίας Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητηρίου Εύβοιας, ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Ευάγγελος Ρήγας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας, ο Αντιστράτηγος ε.α κ. Άγγελος Πνευματικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, η κα Νία Κομπορόζου Α΄ Αντιπρόεδρος Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών, η κα Χαρούλα Μπελλάρα πρόεδρος Συλλόγου Ελυμνίων Ευβοίας και ο κ. Γεώργιος Βλαχάκης πρόεδρος Συλλόγου Ελυμνίων Αττικής.
Η κα. Νία Κομπορόζου Α' Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών αποτύπωσε με λίγα συγκινητικά λόγια την τιμή στην γενναία Λέλα Καραγιάννη .
Το κείμενο της κας Κομπορόζου ανάγνωσε η κα Μαρία Κοτσή Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Χαλκιδέων :


"Με ιδιαίτερο σεβασμό, βρισκόμαστε εδώ σήμερα μπροστά στην προτομή σου, Αρχές του νόμου, φορείς της πόλης της Χαλκίδας και πολιτικοί φορείς για να σου εκφράσουμε το "ευχαριστώ" μας για την υπέρτατη θυσία την ζωή σου μπροστά στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας.
Δε λύγισες στα αποτρόπαια βασανιστήρια σου που η μανία του ναζιστικού καθεστώτος της Ελλάδας μας, ξέσπασε πάνω σου.
Δεν λύγισες ούτε ακόμη και στην απειλή της ζωής των παιδιών σου. Και τότε έβαλες την αγάπη σου για την λευτεριά της χώρας πάνω από την μητρική αγάπη και στοργή για τα παιδιά σου.
Αυτά τα συναισθήματα σου, Λέλα Καραγιάννη έχουν στηθεί ο φάρος φωτεινός, που φωτίζει την πορεία της ζωής μας, μα και των επερχόμενων γενεών.
8 Σεπτεμβρίου 1944 χαράματα οι καμπάνες της εκκλησίας της γενέτειρά σου Λίμνης χτυπούσαν χαρμόσυνα, καλώντας τους πιστούς, για την Θεία Λειτουργία της «Παναγιάς της Λιμνιάς», ενώ την ίδια στιγμή στο Χαϊδάρι, οι ριπές των ναζιστικών όπλων, σκόρπισαν άψυχο το πολυβασανισμένο, ταλαιπωρημένο σώμα σου, μαζί με τους άλλους 52 συνεργάτες σου.
Και τότε το Θείο φως απλώθηκε τριγύρω για να οδηγήσει την ηρωική ψυχή σου στο θρόνο της αιώνιας Δόξας στων Ελλήνων Πατριωτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της χώρας μας.
Αιωνία ας είναι η μνήμη σου μαζί με το "ευχαριστώ" μας."ΒΙΝΤΕΟ Χαρούλα Μπελλάρα Πρόεδρος Συλλόγου Ελυμνίων

ΒΙΝΤΕΟ Ο Εθνικός Ύμνος μπροστά στην προτομή της ηρωΐδας Λέλας Καραγιάννη


Μετά το πέρας της τιμητικής λιτής εκδήλωσης λόγω των μέτρων προφυλάξεις από την πανδημία, προσφέρθηκε καφές και κεράσματα στην αίθουσα του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας.
Ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Ρήγας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ αναφέρθηκε στην τιμητική εκδήλωση αλλά και στον χώρο του Συνδέσμου όπου οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν σε ένα εξαιρετικά φιλόξενο περιβάλλον το κέρασμα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα Νία Κομπορόζου η οποία αναφέρθηκε στην γενναία ταγματάρχη Λέλα Καραγιάννη και στο ρόλο του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Εύβοιας και στις τιμητικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν για την ηρωΐδα.
Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Άγγελος Πνευματικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Ρήγα για το σπουδαία συμβολή του στην αναβάθμιση του συνδέσμου.ΒΙΝΤΕΟ Αντιστράτηγος ε.α Ευάγγελος Ρήγας Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας
 

 

ΒΙΝΤΕΟ Νία Κομπορόζου Α΄ Αντιπρόεδρος Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών

  

ΒΙΝΤΕΟ Αντιστράτηγος ε.α Άγγελος Πνευματικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Ευβοίας