Τον γραφικό Πύργο Κύμης "ΦΩΤΙΖΟΥΝ" το έμπρακτο ενδιαφέρον των κατοίκων-εθελοντών και του Προέδρου Στοφόρου


Δεν είναι απλά οι τρεις λάμπες led που ίσως ακούγεται κάτι απλό και λίγο, αλλά το έμπρακτο ενδιαφέρον που "φωτίζει" τον Πύργο Κύμης.

Ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση ο πρόεδρος και οι κάτοικοι στο μικρό και όμορφο χωριουδάκι της Κύμης, στον Πύργο. Αυτά τα μικρά χωριά του Δήμου Κύμης Αλιβερίου είναι οι θησαυροί της περιοχής οι οποίοι αν αξιοποιηθούν όχι μόνο δεν θα εγκαταλείπονται από τους νέους αλλά θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και να αποφέρουν πλούσιους "καρπούς".

Κι αν η δημοτική αρχή δεν καταφέρνει να ρίξει το βλέμμα της τόσο "μακριά" οι ίδιοι οι κάτοικοι με προσωπική εργασία, με δικά τους χρήματα, μεθοδικά και νοικοκυρεμένα κάνουν μικρές αλλά σπουδαίες παρεμβάσεις κι έργα εξωραϊσμού.Γιατί η κοινότητα του Πύργου έχει μια σπουδαία ιστορία και είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός για μια εκδρομή αφού διαθέτει μοναδική γραφικότητα και αξιοθέατα όπως τον Μύλο του Σαντά, το παραδοσιακό αλώνι του Γιάννου που μετράει 100 χρόνια και διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση,  το Έντζι  όπου σώζονται μέχρι σήμερα τα ερείπια του ανθρακωρυχείου που λειτουργούσε εκεί μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Επίσης στον Πύργο συναντάς πανέμορφα  πλακόστρωτα σοκάκια, ενδείκνυται για πεζοπορία μέσα στα μαγευτικά φυσικά μονοπάτια και έχει πολύ φιλόξενους ανθρώπους και χώρο για να ξαποστάσεις να πεις έναν ελληνικό καφέ, ένα τσίπουρο, ένα κρασάκι κάτω από τον γέρικο αλλά περήφανο πλάτανο. Οι εθελοντές εδώ έχουν προσφέρει σπουδαία δουλειά για τον τόπο και δεν σταματούν να πληθαίνουν και να δραστηριοποιούνται. Η κοινότητα του Πύργου είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα πρόταση που μπορεί να συνδυάσει κάποιος γνωρίζοντας και την ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Αυτή τη φορά τοποθέτησαν τρεις προβολείς τύπου led όπως ενημερώνει ο πρόεδρος κ. Σταύρος Στοφόρος αναφέροντας :

Συνεχίζουμε να Κάνουμε το χωριό μας Ποιο φωτεινό από άκρη σε άκρη!! Τοποθετήσαμε ακόμη τρεις προβολείς νέου τύπου LED με φωτοβολταϊκά πάνελ σε σημεία όπου δεν υπάρχει κοινοτικός φωτισμός. Πιό συγκεκριμένα φωταγογίσαμε τον Άγιο Νικόλαο, το μονοπάτι από την στροφή του (Κοσμά) για Σπανιάνους, και τον δρόμο από σκαλί για Σπανιάνους.. Ευχαριστώ τον συγχωριανό μας Βαγγέλης Κυριαζής για την δωρεά του με προβολείς και φωτοβολταϊκά πάνελ! Επίσης τις κολώνες και την τοποθέτηση τα ανέλαβε η κοινότητα. Συνεχίζουμε με αγάπη για το όμορφο χωριό μας!!!