"Το πάθημα δεν έγινε μάθημα" 6 χρόνια χωρίς πυρασφάλεια τα σχολεία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου"Το πάθημα δεν έγινε μάθημα" στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ένα καμμένο σχολείο στην Κύμη, μια πληγή ανοιχτή από το 2014, που μόλις πριν λίγους μήνες άρχισε να επιδιορθώνεται και να επισκευάζεται κι από την άλλη πλευρά όλα τα σχολεία του δήμου εντελώς ανοχύρωτα μπροστά στον κίνδυνο μιας πυρκαγιάς.

Το θέμα έκανε γνωστό ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Βλάχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, αναφέροντας την πληροφορία που είχε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε έλεγχο στο Γυμνάσιο Αλιβερίου και διαπίστωσε πως οι πυροσβεστήρες δεν έχουν αναγομωθεί τα τελευταία 6 χρόνια με συνέπεια να επιβάλλει πρόστιμο.

Ο Πρόεδρος της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου κ. Κωνσταντίνος Δημάς, επιβεβαίωσε εν μέρει τα λεγόμενα του κου Βλάχου ενώ επισήμανε πως δεν επιβλήθηκε πρόστιμο αλλά έγινε μόνο σύσταση και το σημαντικότερο ήταν πως διαβεβαίωσε πως ήδη έχει προγραμματιστεί η άμεση αποκατάσταση και αναγόμωση όλων των πυροσβεστήρων των σχολείων του δήμου ώστε να υπάρχει η απαραίτητη και επιβεβλημένη πυρασφάλεια.