ΑΛΙΒΕΡΙ : Eκπαίδευση των μαθητών, αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών σε εικονική πραγματικότητα πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Αλιβερίου [ΦΩΤΟ]Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε και πάλι η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Εύβοιας SAR 312, ειδική για την εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.
Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής και υπεύθυνος της Ομάδας Εθελοντών SAR 312 κ. Νίκος Αποστόλου, μαζί με τα μέλη της συμμετείχαν στην εκπαίδευση των μαθητών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε εικονική πραγματικότητα, που για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου .

Πιο συγκεκριμένα η Ομάδα Διασωστών SAR 312 ενημερώνει :
Με μεγάλη επιτυχία διενεργήθηκε η εκπαίδευση των μαθητών, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου και στην συνέχεια στο Γυμνάσιο Αλιβερίου που είναι και το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα όπου εφαρμόστηκε το συγκεκριμένο project, εκπαίδευσης με εικονική πραγματικότητα, στο πώς να αντιδράσουν οι μαθητές σε περίπτωση Φυσικών καταστροφών και την ορθή χρήση του Ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης,
Ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.ΕΥΒΟΙΑΣ κ. Κωνσταντίνος Γίγας,
Από τον δήμο Κύμης Αλιβερίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο κ. Κωνσταντίνος Δημάς,
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αλιβερίου κ. Γεώργιος Παπαδιόχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαστροκώστας και ο τοπικός σύμβουλος κ. Προκόπιος Αλέξης.
Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου κ. Γεώργιος Χαλαστάρας, και η Διοικητής Δ' Λ/T Aλιβερίου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κα Ελένη Μπαλτά.
Τέλος η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών SAR 312 εξέφρασε θερμές ευχαριστίες : "Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων για την Προθυμία τους και τις τόσες ώρες εργασίας για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project."