ΑΛΙΒΕΡΙ - Προσοχή ! Επιχείρησαν να εξαπατήσουν τηλεφωνικά υπάλληλο καταστήματος. Της είπαν πως δικαιούται επίδομα....

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου σε πολύ γνωστό κατάστημα της πόλης του Αλιβερίου. 

Ανυποψίαστη η νεαρή υπάλληλος απάντησε στο τηλέφωνο του καταστήματος, όταν  ένας άντρας από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου της είπε ότι είναι ο λογιστής της επιχείρησης και την ρώτησε με ποια υπάλληλο μιλούσε. Η κοπέλα είπε το όνομα της κι εκείνος προσποιούμενος το λογιστή την ενημέρωσε σχετικά με ένα επίδομα που δικαιούται ως υπάλληλος, περίπου 160€ και το οποίο βέβαια η ίδια δεν γνώριζε. Στη συνέχεια ο ίδιος προθυμοποιήθηκε,  επειδή βρισκόταν μέσα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, θα μπορούσε να κάνει την διαδικασία υποβολής αιτήματος για το επίδομα της υπαλλήλου εκείνη τη στιγμή. Έτσι της ζήτησε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας της, τον οποίο η νεαρή υπάλληλος έδωσε προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα της επιδότησης. 

Ο υποτιθέμενος λογιστής την ρώτησε εάν έχει  περισσότερα  από 1000€ μέσα στο λογαριασμό της  συγκεκριμένης  κάρτας της και η κοπέλα απάντησε αρνητικά. Τότε εκείνος της ζήτησε και τον αριθμό της κάρτας της μητέρας της ή του πατέρα της γιατί υπήρχε περίπτωση να μην μπορούσαν να μπουν στη δική της κάρτα τα χρήματα κι έτσι θα χρησιμοποιούσαν των γονιών της . 

Εκείνη τη στιγμή η νεαρή κοπέλα κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και για να κερδίσει χρόνο, του  ζήτησε να της τηλεφωνήσει λίγα λεπτά  αργότερα προκειμένου να πάρει τους αριθμούς καρτών από τους  γονείς της. 

Η κοπέλα αμέσως ενημέρωσε την ιδιοκτήτρια του καταστήματος κι έτσι όταν χτύπησε και πάλι το τηλέφωνο και είδαν τον ίδιο αριθμό καλούντος, απάντησε η ιδιοκτήτρια πλέον,  η οποία ρώτησε τον κύριο, που συνέχιζε να επικαλείτο πως ήταν ο λογιστής, ποιος λογιστής ήταν καθώς τον ενημέρωσε πως δεν μιλούσε με υπάλληλο αυτή τη φορά. 

Ο "λογιστής" που προφανώς ήθελε να αποσπάσει από την νεαρή υπάλληλο τραπεζικά της στοιχεία και κωδικούς, έκλεισε το τηλέφωνο όπως όπως και εξαφανίστηκε αφού  μάλιστα όταν κάλεσαν το νούμερο του τηλεφώνου του από το κατάστημα επανειλημμένες φορές,  δεν τους απάντησε κανείς ! 

H νεαρή υπάλληλος έσπευσε στην τράπεζα και ακύρωσε την κάρτα των συναλλαγών της.