ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιτέλους ξεκινάει η επισκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης


Πέρασαν περισσότερα από τέσσερα (4) χρόνια ολοκληρωτικής εγκατάλειψης του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κύμης, όπως σχολιάζουν με απογοήτευση οι κάτοικοι της Κύμης, που βλέπουν τη νεολαία τους να μην έχει ένα χώρο για να αθληθεί και να προπονηθεί και μετακινείται αρκετά χιλιόμετρα για να βρει ανάλογες αθλητικές εγκαταστάσεις. Και να που έφτασε η ώρα για να ξεκινήσει έστω μια πρόχειρη επισκευή του γηπέδου, ελπίζοντας να αποτελέσει το έναυσμα για τον δήμο, να δει σοβαρά το θέμα της επισκευής του γηπέδου της Κύμης, ώστε να έχουν οι αθλητές της περιοχής τον χώρο που δικαιούνται για να προπονούνται με ασφάλεια.
Ο Αθλητικός Όμιλος Κύμης προχώρησε στις 14 Οκτωβρίου σε έγγραφο αίτημα προς τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, ζητώντας την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου Κύμης καθώς και της κλειστής αίθουσας γυμναστηρίου για την φετινή αγωνιστική περίοδο 2021 -22 για τις ομάδες του Ομίλου.
Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η μείζων αντιπολίτευση στην συνεδρίαση, στις 5 Νοεμβρίου όπου ζήτησε να συζητηθεί, "η κατάσταση που επικρατεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και η οικονομική στήριξη των αθλητικών σωματείων από το Δήμο".
Ο Α.Ο Κύμης ενόψη αυτής της συνεδρίασης απέστειλλε προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, νέο αίτημα για λήψη απόφασης για " την άμεση αποκατάσταση του ανοιχτού γηπέδου Κύμης στην πλευρά που έχουν γίνει κατολισθητικά φαινόμενα πριν αρκετά χρόνια." Επιπλέον ο Α.Ο ενημερώνει ότι το κόστος των εργασιών αποκατάστασης ανέρχεται στα 8000 € για προμήθεια υλικών, χωματουργικές εργασίες και επανατοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα και μάλιστα προτίθεται να αναλάβει το κόστος εάν ο δήμος δεν δύναται προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση του γηπέδου άμεσα.
Στο Α.Ο Κύμης απαντά (10/11) ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κύμης Αλιβερίου και αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Κ. Δημάς με επιστολή και ενημερώνει πως με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου, η σχολική επιτροπή Β΄/βάθμιας εκπαίδευσης θα προχωρήσει στην αποκατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κύμης και μάλιστα χρησιμοποιώντας τον ανάδοχο της προσφοράς των 8000 € που έχει ήδη βρει με την έρευνα αγοράς ο Α.Ο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ του eviaxpress.gr, η επιμονή και οι συνεχείς οχλήσεις του Α.Ο Κύμης προς τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού (που έχει έδρα του την Κύμη) και το δημοτικό συμβούλιο έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα... είναι θέμα ελάχιστων ημερών να ξεκινήσουν οι εργασίες στο γήπεδο Κύμης.
Ο Α.Ο Κύμης με την συμπαράσταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δήμου κατάφερε μέσα μόνο σε ένα μήνα και μόνο με 8.000€ να φέρει τα πάνω κάτω και σύντομα να επαναλειτουργήσει το απαξιωμένο και εγκαταλελειμμένο γήπεδο Κύμης για χρόνια.