Αλλαγή στο ωράριο καταστημάτων φέρνουν τα νέα μέτρα της πανδημίας

 Όπως ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες  περιορισμού των ανεμβολίαστων που επηρεάζουν  και τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο, στο πλαίσιο της επέκτασης του κυλιόμενου ωραρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Συγκεκριμένα, τα μαγαζιά θα ανοίγουν αργότερα, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων. Ειδικότερα, θα ανοίγουν στις 10 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, κάθε μέρα.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους ισχύουν από την Δευτέρα και οι πόρτες κλείνουν για τους  ανεμβολίαστους  σε θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα

Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια, καταστήματα τροφίμων, καθώς και  σε φαρμακεία,  σούπερ μάρκετ και στις εκκλησίες  θα μπαίνουν με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό

Από τις 13 Δεκεμβρίου απαραιτήτως για την  εισόδο των  άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες θα πρέπει να έχουν κάνει την  αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.