Ανεμβολίαστοι μόνο σε σούπερ μάρκετ - «Lockdown» σε εστίαση και διασκέδαση

 


Στη δυσάρεστη θέση να είναι αποκλεισμένοι από όλες τις δραστηριότητες, εκτός από την είσοδο στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, είναι πιθανόν να βρεθούν λόγω νέων μέτρων οι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση περιμένει να δει τι αποτελέσματα θα έχουν τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε και αν αυτά δεν είναι θετικά, τότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από όλες τις δραστηριότητες, πλην της εισόδου στα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, ακόμα και αν έχουν κάνει rapid ή μοριακό τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Θυμίζουμε ότι σήμερα οι ανεμβολίαστοι επιτρέπεται να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, καταστήματα, κομμωτήρια, τράπεζες και χώρους διασκέδασης, με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid ή μοριακού τεστ.

Επιπλέον, επιτρέπεται να μπαίνουν χωρίς επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid ή μοριακού τεστ, σε καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και εκκλησίες.

Όλα αυτά θα αλλάξουν στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει και ανακοινώσει αυτό που αναφέρει ο ΣΚΑΪ, με τους ανεμβολίαστους να αποκλείονται από όλα τα παραπάνω εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ουσιαστικά, αυτό θα είναι ένα ιδιότυπο «lockdown», αποκλειστικά και μόνο για τους ανεμβολίαστους.


Μάλιστα, κατά το κανάλι του Φαλήρου, στο κυβερνητικό «τραπέζι» είναι πιθανό μπει ένα ακόμα πιο ακραίο μέτρο: oι ανεμβολίαστοι να μην επιτρέπεται να μπαίνουν ούτε σε σούπερ μάρκετ.

Δηλαδή, να επιτρέπεται να κάνουν τις αγορές τους από τα σούπερ μάρκετ μόνο μέσω ίντερνετ.

«Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά», δήλωσε σχετικά ο Δρ. Νίκος Καπραβέλος.

«Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», προσέθεσε χθες (9/11) ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου ''Παπανικολάου'' της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

ieidiseis.gr