Έφυγε από τη ζωή η διάσημη "Φτερού" της Αθήνας

Σε ηλικία 84 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Νομικός μια από τις πιο διάσημες φιγούρες της Αθήνας των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Ανδρέας Νομικός ήταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής της Αθήνας που πουλούσε συγκεκριμένα, φτερά για ξεσκόνισμα. Είχε έναν πολύ δικό του και πραγματικά ιδιαίτερο τρόπο που τον χαρακτηρίζει ως μία μοναδική φυσιογνωμία που συναντούσε κάνεις καθημερινά στους δρόμους της κεντρικής Αθήνας.

Με ιδιαίτερη εμφάνιση αλλά και με χαρακτηριστική ψιλή φωνή, φώναζε "φτερά και πούπουλα" από τη δεκαετία του 60 μέχρι και σήμερα. Η έκφραση φτερά και πούπουλα ήταν η κλασική του ατάκα που τον χαρακτήριζε. Μάλιστα ο τόνος της φωνής του και τα σκέρτσα που έκανε για να διαφημίσει το εμπόρευμά του τον έκαναν πολύ γνωστό αλλά έκανε και πολλούς να το θεωρούν ως ομοφυλόφιλο.

"Φτερουουουουού... φτεράααααα... καλέ φτερααααά" φώναζε και έτσι του προσάψαν το παρατσούκλι του " φτερού" .

Άλλοι πίστευαν ότι ήταν ομοφυλόφιλος ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως η συμπεριφορά του αυτή κι η προσέγγισή του ήτανε ένας θεατρινισμός που είχε εφεύρει και χρησιμοποιούσε με σκοπό να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου και τους υποψήφιους πελάτες του.

Φημολογείται ότι ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.