Έφυγε από τη ζωή η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια Βάσω ΜπεσκάκηΈφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπεσκάκη σε ηλικία μόλις 46 ετών και μετά από τη δύσκολη μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.
Απέραντη θλίψη στο χώρο του μπάσκετ προκάλεσε η είδηση του θανάτου της πρώην Διεθνής μπασκετμπολίστριας η οποία ήταν Μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ ενώ είχε σημειώσει 35 παρουσίες με την εθνική ομάδα.
Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε το άθλημα ως στέλεχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης η οποία εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση...

«Η τελευταία μάχη ήταν σύντομη. Ήταν και άνιση, Ακόμη και για μια τόσο δυνατή και μαχητική παρουσία. Η Βάσω Μπεσκάκη δεν είναι πια κοντά μας. Έφυγε από τη ζωή στα 46 τοις χρόνια, νικημένη από την ασθένεια που της επιτέθηκε και την ταλαιπωρείσαι. Είναι μια ημέρα μεγάλης θλίψης για τον χώρο του Ελληνικού μπάσκετ και για όλους εμάς στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Κυρίως όμως είναι μια τεράστια απώλεια για τους δικούς της ανθρώπους, την μητέρα της Φωτεινή, την αδερφή της Αθήνα και τους άλλους συγγενείς της.
Η Βάσω έγραψε τη δική της σημαντική ιστορία ως αθλήτρια.
Ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Σπόρτινγκ ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδος για χρόνια σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές με την ομάδα γυναικών.
Το τέλος της αθλητικής καριέρας όμως δεν την απομάκρυνε από το λατρεμένο της μπάσκετ.
Έγινε ένα πολύ σημαντικό γρανάζι της λειτουργίας της ΕΟΚ, στο γραφείο των εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς Ομοσπονδίες και την FIBA.
Τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησης της με το άθλημα.
Κερδίζοντας και συνεχώς ότι διεκδικούσε, με την επιθυμία της, τις ικανότητες της και το χαμόγελο της.
Η Βάσω έφυγε πρόωρα και θα λείψει από πολλούς.
Τα συλλυπητήρια στους οικείους της, δύσκολα μπορούν να απαλύνουν τον πόνο της απώλειας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Θα θυμόμαστε πάντα το ανήσυχο πνεύμα της, την όρεξη για ζωή, το πλατύ της χαμόγελο»