Έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια και στα χαμηλά


Με πολύ κρύο και βοριάδες ξεκινάει η σημερινή μέρα ενώ ο χειμώνας μπαίνει για τα καλά από τη νέα εβδομάδα. 

Με δυνατούς βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ξεκίνησε η σημερινή μέρα (Πέμπτη 11/11) την ώρα που τα προγνωστικά δεδομένα του Κλέαρχου Μαρουσάκη εμφανίζουν μια οργανωμένη κακοκαιρία στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα προς τη Βόρεια Ελλάδα. «Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του» σημειώνει ο μετεωρολόγος του Open.

Σήμερα, στις περισσότερες περιοχές θα έχουμε αραιές συννεφιές, οι οποίες προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, αλλά και την βόρεια Κρήτη κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της Εύβοιας, αλλά και προς τα πιο βόρεια τμήματα της Κρήτης. Πιο μεγάλα βέβαια τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Αύριο Παρασκευή το μοτίβο δεν θα αλλάξει σημαντικά, το Σάββατο θα κοπάσουν οι άνεμοι αλλά από Κυριακή - Δευτέρα αναμένουμε μια νέα κακοκαιρία που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

«Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοέμβρη θα πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε .

ieidiseis.gr