Γιατρός Ζέρβας : "Πάνω από το 50% έχει εμβολιαστεί στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Είμαστε ακόμη μακριά από ένα ισχυρό τοίχος ανοσίας"

Η ραγδαία αύξηση που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον αριθμό των κρουσμάτων της covid 19, στην επικράτεια προκαλεί ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία και καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη του εμβολιασμού όλων των ηλικιών προκειμένου να αποτραπούν οι σοβαροί κίνδυνοι οι οποίοι απειλούν την υγεία των ατόμων που μολύνονται από τη νόσο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο Πρόεδρος Επιτροπής Περιορισμού Διασποράς Κορονοϊού και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου, γιατρός κ. Γεώργιος Ζέρβας επισημαίνει στο eviaxpress.gr πως περισσότεροι από το 50% του πληθυσμού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου έχουν εμβολιαστεί.

"Κυρίως οι μεγάλες ηλικίες και οι ευπαθείς ομάδες έχουν προχωρήσει και έχουν λάβει και την τρίτη δόση του εμβολίου ενώ μέχρι της 24 Οκτωβρίου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου καταγράφονται 32.547 συνολικά άτομα τα οποία έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της τρίτης δόσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περασμένη εβδομάδα και μέχρι την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου καταγράφηκαν 20 ενεργά κρούσματα. Ένα(1) εξ αυτών βρίσκεται σε νοσηλεία και δεκαεννιά (19) σε κατ΄οίκον περιορισμό με ήπια συμπτωματολογία."

Στην ερώτηση εάν κρίνει επαρκή τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων στο Δήμο, ο κ. Ζέρβας απάντησε :

"Ο αριθμός εμβολιασμένων στο δήμο μας -ιδιαίτερα όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες- είναι ικανοποιητικός αλλά είμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο που θα μας δώσει ένα ισχυρό τοίχος ανοσίας."
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια