Γιορτές με ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού μετά από δύο χρόνια


Η πανδημία και τα κρούσματα βρίσκονται σε έκρηξη όμως καμιά ανατροπή δεν φαίνεται να φέρνουν στα μέτρα για τις μετακινήσεις εκτός νόμου τις φετινές γιορτές.

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο γενικού lockdown ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια για lockdown στους ανεμβολίαστους.

Όπως μαρτυρούν οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών τα μέτρα της πανδημίας για το φετινό χειμώνα δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση από αυτά που ισχύουν. Συνεπώς δεν αναμένεται κανένας περιορισμός στα ταξίδια των γιορτών αφού η μετακίνηση με ΙΧ εκτός νόμου, επιτρέπεται χωρίς κανέναν περιορισμό και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους.

Με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ τα πλοία τα τρένα και τα αεροπλάνα οι μετακινήσεις γίνονται ως εξής :

Οι εμβολιασμένοι ενήλικες μετακινούνται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες ταξιδεύουνε με την επίδειξη αρνητικού Rapid Test.

Για τα παιδιά 4 έως 17 ετών είναι αρκετό να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους. Εξαιρούνται τα άτομα που για ιατρικούς λόγους (οι οποίοι αποδεικνύονται με έγγραφα) και τα παιδιά κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Το όριο επιβατών στα Ι.Χ αυτοκίνητα είναι τα τέσσερα άτομα δηλαδή ο οδηγός και ακόμα τρία εκτός εάν πρόκειται για γονείς με παιδιά ή συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού.