Η Αλεξάνδρα Θαλασσινού στην διαμαρτυρία στα Λέπουρα : "Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα"

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίαςενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα βουνά της Εύβοιας, η οποία έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και τις αντιδράσεις της κάθε τοπικής κοινωνίας και γενικότερα στην πλειοψηφία των πολιτών.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Αλιβερίου, διοργάνωσαν την πρώτη δράση διαμαρτυρίας συγκεντρώνοντας  πλήθος κόσμου στη διασταύρωση προς Κάρυστο και Κύμη της Ε.Ο Χαλκίδας Λεπούρων, στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν προερχόμενοι από διάφορες περιοχές που αγωνίζονται και δηλώνουν πως θα συνεχίζουν να αγωνίζονται αποφασισμένοι να σταματήσουν οι αλόγιστες νέες τοποθετήσεις ανεμογεννητριών,  στα βουνά της Εύβοιας και κυρίως στα βουνά της Δ.Ε Κύμης, των Πετριών, της Καρύστου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μούντριχας Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Μαστροκώστας Νίκος, η μείζονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Δημήτρη Θωμά, η ελάσσονα αντιπολίτευση της επικεφαλής Αλεξάνδρας Θαλασσινού η ήσσονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Κέκη Κώστα, οι Πρόεδροι Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, Πύργου Σταύρος Στοφόρος, Ανδρονιάνων Γεώργιος Κοτσής, ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου και νυν κοινοτικός σύμβουλος Στρουμπούλης Γεώργιος , ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλεντζίου Μπακάλης Γεώργιος.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κα. Θαλασσινού έδωσε δυναμικό παρόν όπως και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής της κ. Ταξιάρχης Γλυκός.
Κατά την ομιλία της η κα Θαλασσινού επισήμανε το αναπτυξιακό όραμα για την βόρεια πλευρά του δήμου και τις προτάσεις που έχουν γίνει να δημιουργηθεί ένας εθνικός δριμός στα Κοτύλαια και στο Καδδίτικο βουνό που θα συμβάλει στη διάσωση του φυσικού περιβαλλοντικού πλούτου της περιοχής και θα προσφέρει θέσεις εργασίας. Η αντίθεση στα σχέδια στην τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών, τόνισε, εκφράζεται στα δημοτικά συμβούλια, στη βουλή, στη δικαιοσύνη, στο ΣΤΕ αλλά κυρίως με την κινηματική δράση του λαού.

BINTEO 

Επίσης παραβρέθηκαν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας", ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου,
Enter

Αλεξάνδρα

η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, ο Σύλλογος ΤΙΤΘΗ Βέλους,, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Ευβοίας, το Τοπικό Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου, ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, o Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων-Δέντρων, ο Σύλλογος Κουτουμουλά , ο Σύλλογος Μανδρακίου, ο Σύλλογος Κοσκίνων και πολλά ακόμη πρόσωπα του πολιτικού χώρου, συλλόγων και πολίτες.