Η Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας και ΣκύρουΜε λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε η Θεομητορική Εορτή της εισόδου εις τα άγια των αγίων της Υπεραγίας Θεοτόκου με επίκεντρο της εορτής  φερώνυμους ιερούς ναούς στην επαρχία της Μητρόπολης Καρυστίας οι οποίοι τιμώνται επ' ονόματι των Εισοδίων της  Παναγίας.

Στην ενορία των  Κήπων επαρχίας Κονιστρών  το εσπέρας του Σαββάτου 20 Νοεμβρίου στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα εφημέριο του ιερού ναού με την συμμετοχή ιερέων και του διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε εόρτια καταλλήλως στους πιστούς που συμμετείχαν.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετέβη στον φερώνυμο θεομητορικό ιερό ναό της Παναγίας στην ενορία των Ανδρωνιάνων επαρχίας Κύμης όπου κατά την  διάρκεια του όρθρου  χοροστάτησε  στην θαυμάσια  απόδοση  των  χαρμόσυνων και πανηγυρικών ύμνων των Καταβασιών της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προεξήρχε  της Θείας Ευχαριστίας  με συλλειτουργούς τον Πρεσβύτερο Χρήστο Φραγκίσκο εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε κατά την  διάρκεια  του κοινωνικού  ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ όπως και αναφέρθηκε αναλυτικά  εκ της ευαγγελικής περικοπής της εορτής και  εστιάζοντας τον θεόπνευστο λόγο του  προς το ιερό πρόσωπο της  Παναγίας.

Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε καταλλήλως με τις εόρτιες και πατρικές ευχές του στους πιστούς της ενορίας τους οποίους  προέτρεψε να την επικαλούνται  σε κάθε περίσταση την Υπεραγία Θεοτόκο η οποία είναι  η  μεσίτρια όλων των πιστών.

Πρίν την απόλυση  της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  χειροθέτησε απονέμοντας τιμητικά το οφίκιο του  Οικονόμου στον άξιο  εφημέριο του ιερού ναού π. Χρήστο Φραγκίσκο  τον οποίο και  συνεχάρη θερμά για την ευδόκιμο ιερατική διακονία του  την αφοσίωση και αξιοσύνη του προς τους ενορίτες της ενορίας  που διακονεί.

Μεταξύ των πιστών παρέστη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ανδρονιάνων κ. Γεώργιος Κωτσής με τα μέλη του τοπικου συμβουλίου καθώς επίσης τον Πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ανδρονιάνων κ. Σταμάτιο Σπύρου εκπροσώπησαν  τα μέλη του Συλλόγου η κα. Δήμητρα Νικολιά ο κ.  Ευάγγελος Νικολιάς και η κα. Νικολέτα Μπελιά.

Εκ του αναλογίου έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Α'  Κοιμητηρίου Αθηνών κ. Θωμάς Βακράκος με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Δήμητρα Νικολιά.