Η παράταξη του Δημήτρη Θωμά στην διαμαρτυρία στα Λέπουρα : "Αρκετές ανεμογεννήτριες στον τόπο δεν έχουμε υποχρέωση να δεχτούμε καμία άλλη"Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα βουνά της Κύμης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δυστίων και στον Δήμο Καρύστου. Πλήθος αγανακτισμένων πολιτών συγκεντρώθηκε στη διασταύρωση προς Κάρυστο και Κύμη της Ε.Ο Χαλκίδας Λεπούρων, στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Την διοργάνωση της διαμαρτυρίας ανέλαβαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Αλιβερίου.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μούντριχας Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Μαστροκώστας Νίκος, η μείζονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Δημήτρη Θωμά, η ελάσσονα αντιπολίτευση της επικεφαλής Αλεξάνδρας Θαλασσινού η ήσσονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Κέκη Κώστα, οι Πρόεδροι Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, Πύργου Σταύρος Στοφόρος, Ανδρονιάνων Γεώργιος Κοτσής, ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου και νυν κοινοτικός σύμβουλος Στρουμπούλης Γεώργιος , ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλεντζίου Μπακάλης Γεώργιος.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Θωμάς, παραβρέθηκε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, Αρετή Μπάτσα, Αναστάσιο Βλάχο, Δημήτρη Μάγειρα, Θεμιστοκλή Ζέρβα και Κιούση Νικόλαο.
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Θωμάς αναφέρθηκε στο σημαντικό ξεκίνημα των κινητοποιήσεων ενάντια στην τοποθέτηση νέων ανεμογεννητριών αλλά και στον σπουδαίο ρόλο που θα παίξει η συνέχισή τους όπου πρέπει να βρει συνοδοιπόρους όλο τον Δήμο.
ΒΙΝΤΕΟ
Επίσης παραβρέθηκαν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας", ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου,
Enter

Αλεξάνδρα

η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, ο Σύλλογος ΤΙΤΘΗ Βέλους,, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Ευβοίας, το Τοπικό Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου, ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, o Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων-Δέντρων, ο Σύλλογος Κουτουμουλά , ο Σύλλογος Μανδρακίου, ο Σύλλογος Κοσκίνων και πολλά ακόμη πρόσωπα του πολιτικού χώρου, συλλόγων και πολίτες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ"
το σύνθημα του πλήθους.