Νέο αίτημα του Προέδρου Κύμης για τα απορρίμματα :"Περιμέναμε φορτηγό για τα ογκώδη αντικείμενα αλλά δεν είχε καύσιμα για να έρθει"Για δεύτερη  φορά  ο Πρόεδρος της κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης διαβιβάζει το έγγραφο από 09/08/20 21 που αφορούσε  την αποκομιδή απορριμμάτων και την αντικατάσταση Κάδων . 
 
Το έγγραφο που υποβλήθηκε τον  περασμένο Αύγουστο ανέφερε : 

ΘΕΜΑ: Αποκομιδή Απορριμμάτων και Αντικατάσταση Κάδων 

ΣΧΕΤ.:    


  1. Όπως γνωρίζετε,   από τον Αύγουστο του 2020 όπου για την Δ.Ε. Κύμης παρελήφθησαν είκοσι (20) κάδοι απορριμμάτων που τότε δεν κάλυψαν της υπάρχουσες ανάγκες. Έκτοτε  δεν παραλάβαμε νέους  κάδους, πλήν κάποιον από ανακατασκευή μετά από προσωπικές ενέργειές σας από άλλο Δήμο.

2.Την παρούσα χρονική λόγω φθορών και της πανδημίας και μετά από προσεκτική εκτίμηση, πιστεύουμε ότι μόνο για την Κύμη, Παραλία Κύμης, Χιλή, Πετισούνας, Μισόκαμπο,   Σουτσίνι και λοιπές αγροτικές περιοχές, δλδ για την Κοινότητα Κύμης απαιτούνται χωρίς καμία υπερβολή πενήντα(50) κάδοι 500 έως 1.000 λίτρων.  

3. Επίσης σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων από το μεσαίο όχημα περισυλλογής, που υλοποιεί την αποκομιδή εντός των πόλεων και συνοικισμών, έστω και μία ημέρα ακινησίας λόγω παλαιότητας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, δημιουργεί τεράστια προβλήματα υγείας και ιδιαίτερα σε περίοδο πανδημίας.

4. Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας ενέργειες, αναλογιζόμενοι και το μέγεθος της ευθύνης.Το ίδιο έγγραφο διαβιβάζει εκ νέου, ο Πρόεδρος της κοινότητας Κύμης,  μέσω του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κύμης προς την διεύθυνση καθαριότητας και τη δημοτική αρχή.

"Ο κ. Αντιδήμαρχος Κύμης μεταβίβασε το έγγραφο τον περασμένο Αύγουστο,  στο οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα η  Προϊσταμένη της υπηρεσίας καθαριότητας κα Όλγα Χαλδούπη Μπόκαρη. Η Προϊσταμένη έκανε επιτόπου αυτοψία στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα και ανέφερε  μάλιστα και κάποιες ενέργειες που θα πραγματοποιούσε η υπηρεσία ώστε να δοθούν λύσεις. Δυστυχώς όμως δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι σήμερα, ενώ συνεχίζουμε να καταγράφουμε απώλειες κάδων καθώς δημιουργούνται σημαντικές φθορές κατά την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σε έναν έλεγχο που πραγματοποίησα σήμερα Σάββατο, διαπίστωσα ότι έξι (6) κάδοι είναι χαλασμένοι και εκτός χρήσης. Επίσης  περιμέναμε φορτηγό για τα ογκώδη αντικείμενα αλλά δεν είχε καύσιμα  για να κινηθεί και δεν ήρθε με αποτέλεσμα να παραμένουν πεταμένα σε διάφορα σημεία δημιουργώντας άσχημη εικόνα και εστίες μολύνσεως. Αυτή τη φορά είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να έχουμε  ουσιαστική και άμεση ανταπόκριση των υπευθύνων της καθαριότητας του δήμου, στα αιτήματά μας."  ανέφερε στο eviaxpress.gr ο πρόεδρος κ. Μαργέλης