Ο Κώστας Κέκης στη διαμαρτυρία στα Λέπουρα : "Μόνο οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να σταματήσουν αυτή την πολιτική που βλέπει μόνο το κέρδος"


Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη κινητοποίηση διαμαρτυρίαςενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στα βουνά της Εύβοιας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και η Εταιρεία Περιβάλλοντος Αλιβερίου, διοργάνωσαν την πρώτη δράση διαμαρτυρίας συγκεντρώνοντας  πλήθος κόσμου στη διασταύρωση προς Κάρυστο και Κύμη της Ε.Ο Χαλκίδας Λεπούρων, στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Οι διαμαρτυρόμενοι ήταν προερχόμενοι από διάφορες περιοχές που αγωνίζονται και δηλώνουν πως θα συνεχίζουν να αγωνίζονται αποφασισμένοι να σταματήσουν οι αλόγιστες νέες τοποθετήσεις ανεμογεννητριών,  στα βουνά της Εύβοιας και κυρίως στα βουνά της Δ.Ε Κύμης, των Πετριών και της Καρύστου.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μούντριχας Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Μαστροκώστας Νίκος, η μείζονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Δημήτρη Θωμά, η ελάσσονα αντιπολίτευση της επικεφαλής Αλεξάνδρας Θαλασσινού η ήσσονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Κέκη Κώστα, οι Πρόεδροι Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, Πύργου Σταύρος Στοφόρος, Ανδρονιάνων Γεώργιος Κοτσής, ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου και νυν κοινοτικός σύμβουλος Στρουμπούλης Γεώργιος , ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλεντζίου Μπακάλης Γεώργιος.

Ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Κέκης Κώστας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπέιρωσης δήλωσε την αντίθεση τους από την πρώτη στιγμή σε αυτή την πολιτική που οδηγός της είναι μόνο το κέρδος κι όχι το όφελος των πολιτών. Επίσης τόνισε πως η ενέργεια δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό και οι κινητοποιήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν ακόμη πιο δυναμικά.

ΒΙΝΤΕΟ Κώστας Κέκης


Επίσης παραβρέθηκαν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας", ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου,
Enter

Αλεξάνδρα

η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, ο Σύλλογος ΤΙΤΘΗ Βέλους,, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Ευβοίας, το Τοπικό Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου, ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, o Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων-Δέντρων, ο Σύλλογος Κουτουμουλά , ο Σύλλογος Μανδρακίου, ο Σύλλογος Κοσκίνων και πολλά ακόμη πρόσωπα του πολιτικού χώρου, συλλόγων και πολίτες.