Ο Νίκος Μαστροκώστας στη διαμαρτυρία για τις νέες ανεμογεννήτριες : ΟΧΙ πια άλλες ανεμογεννήτριες στην Εύβοια OΧΙ πια στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου OΧΙ στη Σκύρο


Kινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή της Κύμης, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δυστίων και στον Δήμο Καρύστου, πραγματοποιήθηκε στη διασταύρωση προς Κάρυστο και Κύμη της Ε.Ο Χαλκίδας Λεπούρων, στα Λέπουρα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετριών "Ο Πλάτανος", την Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης και την Εταιρεία Περιβάλλοντος Αλιβερίου.
Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης "Στερεά Υπεροχής" Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας Μούντριχας Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημοτικής αρχής κ. Μαστροκώστας Νίκος, η μείζονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Δημήτρη Θωμά, η ελάσσονα αντιπολίτευση της επικεφαλής Αλεξάνδρας Θαλασσινού η ήσσονα αντιπολίτευση του επικεφαλής Κέκη Κώστα, οι Πρόεδροι Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, Πύργου Σταύρος Στοφόρος, Ανδρονιάνων Γεώργιος Κοτσής, ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεντζίου και νυν κοινοτικός σύμβουλος Στρουμπούλης Γεώργιος , ο Κοινοτικός Σύμβουλος Καλεντζίου Μπακάλης Γεώργιος.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαστροκώστας παίρνοντας τον λόγο αναφέρθηκε στους άκαρπους δικαστικούς αγώνες και στη μοναδική διέξοδο σε αγώνες στους δρόμους με κινητοποιήσεις και στα βουνά για την αποτροπή νέων τοποθετήσεων . Επίσης υπενθύμισε το ομόφωνο ψήφισμα του δήμου Κύμης Αλιβερίου που λέει "ΟΧΙ πια άλλες ανεμογεννήτριες στην Εύβοια, ΌΧΙ πια στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου ΌΧΙ στη Σκύρο¨.
ΒΙΝΤΕΟΕπίσης παραβρέθηκαν ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλεντζίου "Προφήτης Ηλίας", ο Σύλλογος Περιβάλλοντος Αλιβερίου,
Enter

Αλεξάνδρα

η Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών "Ο Πλάτανος", ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης, ο Σύλλογος ΤΙΤΘΗ Βέλους,, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Συλλόγων Νότιας Καρυστίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας, ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Ευβοίας, το Τοπικό Τμήμα Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου, ο Σύλλογος Απανταχού Οξυλιθιωτών, o Προοδευτικός Σύλλογος Ανδρονιάνων-Δέντρων, ο Σύλλογος Κουτουμουλά , ο Σύλλογος Μανδρακίου, ο Σύλλογος Κοσκίνων και πολλά ακόμη πρόσωπα του πολιτικού χώρου, συλλόγων και πολίτες.

"ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ" ήταν το σύνθημα του πλήθους των διαμαρτυρόμενων πολιτών οι οποίοι έκλεισαν συμβολικά για ελάχιστα λεπτά τον δρόμο προς Κύμη, Δ.Ε Δυστίων και Κάρυστο.