Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου

Με λαμπρότητα  και κατάνυξη  και υπό τις υγειονομικές διατάξεις τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Νικάνδρου Επισκόπου Μύρων Λυκίας του Θαυματουργού στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Στυρών όπου ιερούργησε ο εκ Στυρών καταγόμενος άγοντας τα σεπτά ονομαστήρια  του  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρος με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα,  τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχίμ. Γεράσιμο Παρίση, ιερείς επαρχίας Αλιβερίου και Καρύστου τον εφημέριο του ιερού ναού π. Δημήτριο Κανέλο και τους Διακόνους.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος αναφέρθηκε περιληπτικά  στον βίο του συνώνυμου εορτάζοντος Αγίου Νικάνδρου  και στους συν αυτώ εορταζόντες αγίους  μεταξύ του οποίου του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη του οποίου το ιερό λείψανο  εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.


Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την λαμπρή και τιμητική παρουσία του στην εορτή  λαμπρύνοντας το αναλόγιο με τις φιλόμουσες ψαλτικές  γνώσεις του στον οποίο και ευχήθηκε έτη πολλά στην πολυετή και καλίκαρπη ποιμαντορία του εις την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου καθώς επίσης  και προς  όλους τους πιστούς που συμμετείχαν και τίμησαν την εορτή.


 Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εκφράζοντας τις ευχαριστίες του ευχήθηκε καταλλήλως προς τον Σεβασμιώτατο κ. Νίκανδρο επί τη εορτή των ονομαστηρίων του καθώς και με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του  προς όλους τους πιστούς.


Παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος, ο πρώην Δήμαρχος Στυρέων κ. Ζαχαρίας Λέκας Ναύαρχος εα, ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Τζώρτζης καθώς επίσης και ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου κ. Ευάγγελος Ορφανός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια