Ριζική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Νέας ΑρτάκηςΤα έργα ριζικής αλλαγής του παραλιακού μετώπου της χερσαίας λιμενικής ζώνης της Νέας Αρτάκης προχωρούν άμεσα, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο.
Το έργο πραγματοποιείται σε συνέχεια πρότασης του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.) και χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η εργολαβία περιλαμβάνει εργασίες πλήρους αισθητικής αναβάθμισης του δασυλλίου, του περιβάλλοντος χώρου και του παραλιακού μετώπου της Νέας Αρτάκης. Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια και ράμπες ΑΜΕΑ, θα γίνει αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά και καθίσματα από σκυρόδεμα και ξύλο, ενώ θα εκσυγχρονιστεί πλήρως και η παιδική χαρά της περιοχής.
«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας στη Νέα Αρτάκη, με ένα ακόμη έργο αισθητικής αναβάθμισης στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής. Σε συνεργασία με τον Ο.Λ.Ν.Ε., υλοποιούμε ένα έργο με αναπτυξιακό πρόσημο για τους Αρτακηνούς που θα απολαμβάνουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος της παραλιακής ζώνης, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο όμορφο προορισμό»,
δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, στο πλαίσιο της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης με τον Ο.Λ.Ν.Ε..
Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ν.Ε. κ. Σπύρος Γεροντίτης τόνισε:
«Πρόκειται για ένα έργο που δίνει στην Νέα Αρτάκη την όψη που της αξίζει. Μία παραλία κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να υποδέχεται τον επισκέπτη με καλές υποδομές και να του παρέχει υπηρεσίες υψηλής υπεραξίας. Η Περιφέρεια και ο ΟΛΝΕ συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν έργα αναπτυξιακής προοπτικής.»