Στη νέα ΔΕΕΠ Ευβοίας οι Υφυπουργοί Τριαντόπουλος και Κεδίκογλου - Όλα όσα είπαν [ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ]Η νέα ΔΕΕΠ Ευβοίας, ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μάλλιος και τα μέλη της, υποδέχτηκαν σήμερα Παρασκευή 19/11, στα γραφεία τους στην Χαλκίδα τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Υφυπουργό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αρμόδιο για την Αλιευτική Πολιτική, Βουλευτή Ευβοίας κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Ο Πρόεδρος κ. Μάλλιος καλωσόρισε τους Υφυπουργούς και μίλησε για τους βασικούς στόχους στης νέας ΔΕΕΠ. ΒΙΝΤΕΟ
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου προς τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο για την καθημερινή και εξαιρετική συνεργασία τους και για το αδιάληπτο και έμπρακτο ενδιαφέρον του για την πολύπαθη Βόρεια Εύβοια ΒΙΝΤΕΟ
Ο Υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος κατά την ομιλία του επισήμανε την αξία της συχνής παρουσίας του στα σημεία αλλά και της καλής συνεργασίας με τον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δημάρχους όπως και την πολύ σημαντική συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί με την ΔΕΕΠ. Στη συνέχεια ανέφερε αναλυτικά όλες τις διατάξεις, το πρόγραμμα απασχόλησης για τους ρητινοκαλλιεργητές, τα έργα και το πλέγμα των μέτρων που εφαρμόζονται για την Βόρεια Εύβοια. ΒΙΝΤΕΟ
Ακολούθησε διάλογος σχετικά με τα θέματα που απασχολούν όλους τους φορείς του νομού για την Βόρεια Εύβοια.
Ο υφυπουργός κ. Τριαντόπουλος ευχαρίστησε και πάλι τον Πρόεδρο κ. Μάλλιο για την πρόσκληση και τόνισε πως είναι υποχρέωση όλων να βρίσκονται κοντά στη βάση της Εύβοιας για την παράταξη. Υπογράμμισε πως το έργο της κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο διότι έχει υποστεί μια σειρά από κρίσεις αλλά και ταυτόχρονα έχει καταφέρει να υλοποιούνται τα πάντα σύμφωνα με τον προγραμματισμό πράγμα που οι ξένες αγορές αξιολογούν θετικά και κατά συνέπεια είναι θετικές στο να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, δίνοντας την δυνατότητα να καλύπτεται σταδιακά και εναρμονισμένα το χρέος.
Ο Πρόεδρος κ. Μάλλιος Παναγιώτης έθεσε ερώτηση στον υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο εάν τα προγράμματα, οι σχεδιασμοί και τα έργα θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναφέροντας ως παράδειγμα τη γέφυρα του Βασιλικού η οποία μετά ενάμιση χρόνο από την καταστροφή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο Υφυπουργός ανέφερε στην απάντησή του πως τα έργα έχουνε αποκεντρωμένη διάσταση ενώ έχει εγκριθεί ποσό περίπου 40.000.000 € για αντιπλημμυρικά έργα και έργα υποδομών.
Μάλιστα αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή φροντίζει να συσταθεί μια νέα ομάδα που θα ασχοληθεί με το να παρακολουθεί όλα αυτά τα έργα, για την πορεία τους και για την σωστή εξέλιξή τους.
Ωστόσο ο Υφυπουργός ζήτησε για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, την έμπρακτη συμβολή όλων των μελών της ΔΕΕΠ με την επαγρύπνησή τους και με συνεχή συνεργασία και επικοινωνία μαζί του και με τον Υφυπουργό κ. Κεδίκογλου .

Ο Υφυπουργός κ. Κεδίκογλου, αφού συμφώνησε συμπλήρωσε πως με την καλή συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των Υφυπουργών και της ΔΕΕΠ , μπορούν να διορθώνουν αβλεψίες και παραλείψεις ενώ υπογράμμισε πως υπάρχουν θέματα τα οποία ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου δεν μπορούν να εισχωρήσουν.
Πολύ σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Κεδίκογλου στο ότι, πολύ σύντομα θα έχουμε θετικές ανακοινώσεις για το Φράγμα στα Ψαχνά.
"Η ΔΕΕΠ είναι ο αγωγός που μεταφέρει τα θέματα της τοπικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση". τόνισε στο τέλος ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Μπαλτάς σχολίασε προς την ίδια κατεύθυνση αναφερόμενος στην συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει παράλληλα με την πρόθεση να αφουγκραστούν όλα τα μέλη ανησυχίες και προβλήματα των πολιτών. "Η ΔΕΕΠ είναι ο ενδιάμεσος καταλύτης για τον πολίτη και τον κεντρικό βραχίονα που είναι η κυβέρνηση." ανέφερε.

Η Αντιπρόεδρος Α΄της ΔΕΕΠ κα Αικατερίνη Παπαδιόχοu, πρότεινε να δημιουργηθούν ομάδες ενημέρωσης οι οποίες θα καταγράφουν τα προβλήματα και θα αξιολογούν την κάθε περίσταση.

Μία σημαντική ακόμη επισήμανση που ακούστηκε στη συνάντηση από τον Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο ήταν σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης για τους ρητινοκαλλιεργητές, πως, θα ενταχθεί στο επόμενο Leader.

ΦΩΤΟ