Θερμά συγχαρητήρια απέδωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κ. Φλουρής στους Διασώστες SAR312 για την Άσκηση Ετοιμότητας στη ΛΑΡΚΟ [ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ]Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη άσκηση του Λιμενικού Σώματα στα Βρυσάκια Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων το πρωί της Παρασκευής 05/11 σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, το Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, το ΑΤ Διρφύων Μεσσαπίων την εθελοντική ομάδα SAR 312 από το Αλιβέρι και την Εταιρία ΛΑΡΚΟ.
Σκοπός αυτής της άσκησης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας καθώς και η συνεργασία με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς κατά την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για περιστατικά Έρευνας Διάσωσης Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας και του αντίστοιχου για περιστατικά Ρύπανσης από Πετρέλαιο καθώς επίσης και η αξιολόγηση των ενεργειών αντιμετώπισης και λήψης αποφάσεων του Κ.Λ. Χαλκίδας κατ’ επέκταση των λοιπών φορέων και ο εντοπισμός τυχόν αδυναμιών με τη χρήση κατάλληλων μέτρων προς βελτιστοποίηση των ανωτέρω τοπικών σχεδίων όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Φλουρής.

Θερμές ευχαριστίες απέδωσε με επιστολή του ο Κεντρικός Λιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος Φλουρής στην Ομάδα Εθελοντών Διασωστών SAR312 Εύβοιας, για την συμμετοχή του με υποδειγματικό επαγγελματισμό στην Άσκηση Ετοιμότητας στη ΛΑΡΚΟ.

Συγκεκριμένα αναφέρει η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι

Σας υποβάλλουμε δια του παρόντος τις βαθύτατες ευχαριστίες μας για την άμεση ανταπόκριση σας, προκειμένου συμμετάσχετε στην προγραμματισμένη για το έτος 2021 "Ασκηση Ετοιμότητας – Αντιμετώπιση Θαλάσσιας Ρύπανσης".
Παρακαλούμε όπως μεταφέρεται στο προσωπικό σας, τα θερμά συγχαρητήρια μας για τον υποδειγματικό επαγγελματισμό που επέδειξαν, με αποτέλεσμα την επιτυχημένη διεξαγωγή της εν λόγω άσκησης η οποία απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.
Περαιτέρω σας διαβεβαιώνουμε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη την συνεργασία μας με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και την γενικότερη προάσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος .

ΒΙΝΤΕΟ 

Έρευνα και Διάσωση Ναυαγού από την S.A.R-312

Άσκηση Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς σε Πλοίο