Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών


Ανοίγουν από σήμερα Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, τα εμβολιαστικά κέντρα για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, για τους οποίους έχουν περάσει έξι μήνες μετά την λήψη της δεύτερης δόσης και τώρα πρόκειται να λάβουν την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Αφορά όλους όσους έχουν κάνει εμβόλια της MODERNA, PFISER, ASTRAZENECA ενώ ανοίγουν σήμερα εμβολιαστικά ραντεβού και για όσους έχουν κάνει το μοοδοσικό εμβόλιο της Johnson and Johnson και έχει περάσει ένα χρονικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία εμβολιασμού τους.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι που κινδυνεύουν περισσότερο και είναι αυτοί που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει έξι μήνες. Και όπως τόνισε ο υπουργός είναι αμείλικτα τα στοιχεία και οι αριθμοί. Πάνω από το 85%, προς το 90% των συμπολιτών μας στις κλίνες ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.


Μαύρα ρεκόρ καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα. Πάνω από 35.000 σε όλη τη χώρα είναι τα ενεργά κρούσματα με το τελευταίο εικοσιτετράωρο συμφωνα με τον ΕΟΔΥ είχαμε 6808 νέες μόλυνσης, 441 διασωληνωμένους ασθενείς ενώ 42 άτομα έχασαν τη ζωή τους.